Ana Sayfa Apple Huawei kurucusundan Apple hakkında şaşırtan açıklama

Huawei kurucusundan Apple hakkında şaşırtan açıklama

0

Çinli teknoloji şirketi Huawei, Amerikalı akıllı telefon üreticisi Apple’a destek verdi. Markanın CEO’su Ren Zhengfei, kendisinin öğretmeni gibi gördüğü firma hakkında birkaç açıklamada bulundu. Tecrübeli yönetici, Apple’ın bazı yönlerini oldukça beğeniyor.

Çinli teknoloji şirketi Huawei müşteri gizliliğine önem veriyor

Apple’ın icra kurulu başkanı Tim Cook, geçen yıl yaptığı bir açıklamada kendi müşterlerini asla bir ürün haline getirmeyeceğini söylemişti. Bu akımı takip etmek isteyen Zhengfei, Çin hükümetinin kendisinden müşteriler hakkında özel bilgiler istemesi halinde onlara bu fırsatı vermeyeceğini ve bu konuda Apple’ı örnek alacağını belirtti.

Çinli teknoloji şirketi

Tüketicilere ait olan çok gizli verilerin sadece müşterilerin kendisine ait olduğunu ve telefon üreticilerinin bunların üzerinde herhangi bir kontrole sahip olamayacağını ifade eden Ren Zhengfei, bir casusluk olayının kesinlikle yaşanmayacağını vurguladı. O’na göre müşteri verilerini takip etmesi gereken kurumlar, operatörlerin kendisi. Zhengfei’ye göre operatörler, iletişimin can damarları. İletişime açık olan kurucu, bu olayda da Apple gibi davranacağını açıkladı.

Bu bağlamda, Doğu Asya markasının CEO’su bu konu hakkında şöyle bir açıklama yaptı:

Hükümetimiz, yasalar ve vergiler ile yönetiliyor. Çin Devleti, ticari faaliyetlerimize karışmıyor. ABD hükümetinin neden kendi şirketlerini bu kadar çok kontrol ettiğini bilmiyorum. ABD Hükümeti, sanki bir kayınvalide gibi davranıyor. Böyle davranmaya devam ederlerse gelinleri evden kaçabilir.

ABD Huawei krizi

Müşteri verilerini satmak gibi bir davranışta bulunmayacağız. Bunu bir kere bile yapsaydım, Amerika bu skandalı kanıtları ile beraber her yerde kullanabilirdi. O zaman iş birliği yaptığımız 170 ülke ve bölge, ürünlerimizi satın almaktan vazgeçerdi ve şirketimiz batardı. Bu olaydan sonra borçları kim ödeyecekti? Çalışanlarımızın hepsi çok yetenekli. Buradan hareketle onlar, borçlarımızı ödemek adına beni rahat bırakarak, buradan iftifa ederlerdi ve kendi şirketlerini kurarlardı. Böyle bir şeyi yaşamak yerine hayatıma son vermeyi tercih ederim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz