Ana Sayfa Apple iOS 13 Beta 5 yayınlandı! Yenilikler neler?

iOS 13 Beta 5 yayınlandı! Yenilikler neler?

0

iOS 13 Beta 5 yayınlandı! iOS 13 ve iPadOS 13 için yoğun bir şekilde çalışan Apple, geliştiricilerin gündemine yeni bir beta versiyonunu daha ekledi. Performans ve sürüm kararlılığı mevzularında önemli değişiklikler yapan akıllı telefon üreticisi, en güncel sürüm hakkında önemli bilgiler verdi.

iOS 13 Public Beta 3 yayınlandı

iOS 13 Beta 5 güncellemesi neler sunuyor?

Yayınladığı yeni yazılım ile oldukça ilginç görünen birçok özelliği geliştiricilere sunan Apple, ortaya sunulan yeniliklerin henüz bütün kullanıcıları etkilemesini istemiyor. UDID veya geliştirici hesabına sahip olan kişiler, iOS 13 Beta 5 ile iPadOS 13’ü deneyebilir.

iOS 13 beta 5
CarPlay Now Playing ekranının yeni hali

iPad ikon özelleştirme: Kişilere ait olan numaralarda görünen ikonlara, bundan böyle, ana ekrandan müdahale edilebiliyor ve bu ikonlar ana ekrana entegre bir şekilde kullanılabiliyor. Buna ek olarak iki yeni görünüm seçeneği geldi. Bunlardan ilki, 6×5 görünüm ile daha küçük ve daha net ikonları barındırırken diğeri ise 4×5 formatıyla daha büyük simgelerin kullanımını sağlıyor.

iPad İmleç özelleştirme: Farklı renk seçenekleri ile otomatik gizleme özelliğinin yanında, artık, imleç boyutunu ayarlama opsiyonu da mevcut.

Karanlık mod değişimi: iOS 13’ü indiren kullanıcılara, bu güncellemeden itibaren, “Karanlık modu kullanmak ister misiniz?” şeklinde bir soru soran sistem, bu modun açılıp kapandığı vakitte görülen geçiş ekranının kalitesini iyileştirdi.

CarPlay: Ekranda gözüken albüm kapağının devre dışı bırakılması seçeneği getirildi.

iOS 13 beta 5 güncellemesi

Ses ayarlayıcı: Otuz dört farklı ses ayarlama seviyesi mevcut.

 Pencerelerin tekrar açılması: iPad için geçerli olan bu özellik, daha önce kapatılan bir pencerenin yeniden açılmasını sağlar.

 Daha fazla duvar kağıdı: Minimalist bir görünüme ve çeşitli renklere sahip olan yeni duvar kağıtları eklendi.

 Siri for Everyone: HomePodOS 13’e ihtiyaç duyan bu yeni sistem, ortamda duyulan birden fazla sesi anlayabiliyor.

Share sheet: Daha temiz bir görünüm elde edildi.

iOS 13 beta 5 özellikleri
Share sheet

— “Kısayollar” uygulamasındaki “Otomasyonlar” sekmeleri: “Kısayollar” uygulamasındaki “Otomasyonlar” sekmeleri geçici olarak kaldırıldı. Ne zaman geri ekleneceği bilinmiyor.

Operatör simgesi:iPhone’un köşesinde yer alan operatör simgesi biraz daha büyütüldü.

iOS 13 Beta 5 özellikleri bütün kullanıcılara açılacak mı?

Henüz bu konu hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Karanlık mod kullanımı ve performans güncellemeleri gibi birçok kullanıcı tarafından beklenen yeniliklerin muhatabı olan geliştiriciler, iOS 13 Beta 5’ten şimdilik memnun.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz