Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple fiyatları yükseltmemek için zarar edecek

Apple fiyatları yükseltmemek için zarar edecek

0
Kendi Kendini Süren Araba Projesi

Kısa bir süre önce Trump, Çin’de üretim yapan Amerikalı şirketlerden ek vergi alacağını duyurmuştu. Şimdi de Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın bu vergilere rağmen fiyatlarını yükseltmeyeceğini belirtti. Kuo’ya göre Apple ek masrafları kendi ödeyecek ve bu durumu tüketiciye yansıtmayacak. Kısa vadede Apple zam yapmayacak.

Apple zam yapmak yerine karını azaltacak

Kuo, Başkan Trump’ın ABD’ye ithal edilen 300 milyar dolarlık Çin malı için yüzde 10’luk yeni bir tarife koymasının ardından raporunu yayınladı. Hisse değerleri yüzde 2 civarında düşen Apple’ın bu durumu tüketiciye yansıtmayacağı belirtildi. Ancak Apple’ın Çin’de üretim yapmaya devam etmesi sonucunda ürünlerinde de fiyatları artırması beklentiler arasında yer alıyor.

Apple’ın önümüzdeki yıllarda, ABD’deki iPhone ihtiyacını Hindistan ve Vietnam’daki üretim tesislerinde karşılaması da yüksek olasılıklar arasında yer alıyor. Yani Apple, ABD’de satacağı ürünleri, daha fazla vergi ödememek için Çin dışındaki ülkelerde üretecek. Fakat diğer ülkeler için Çin’de üretim yapmaya devam edecek.

Aynı durum Mac ürünleri için de geçerli olmayacak. Ancak Apple’ın Çin dışındaki üretim tesislerinin 2021 yılına kadar yeterli seviyeye geleceği düşünülmüyor. Bu da bu durumun 2021 yılında itibaren geçerli olacağını gösteriyor. Apple 2021 yılına kadar ABD ek vergi ödemek zorunda kalacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz