Ana Sayfa Aksesuar iPhone, Apple’ın en büyük ürünü olmaktan çıkacak!

iPhone, Apple’ın en büyük ürünü olmaktan çıkacak!

0

Apple denildiğinde ilk akla gelen iPhone modelleri olsa da, düşünülenin aksine bu şirketin en başarılı olduğu alan değil. Evet, şu anda en büyük gelir iPhone modellerinden elde ediliyor, ancak bu durum 2020 yılının sonunda değişebilir.

Bunun nedeni ise teknoloji devinin giyilebilir teknoloji pazarında Apple Watch ve AirPods ile elde ettiği başarı. Hali hazırda akıllı saat pazarının lideri olan Apple son dönemde kablosuz kulaklığı ile de atağa geçmiş durumda.

Apple’ın giyilebilir cihaz satışları, iPhone ve Mac’i geçecek!

Apple, iPhone ve Mac gibi diğer ürün kategorilerinin aksine giyilebilir cihazlar ile elde ettiği başarıyı ve satış rakamlarını paylaşmıyor. Apple’ı analiz etmeye odaklanan Above Avalon ise sektörden elde ettiği veriler ile bir rapor hazırladı.

giyilebilir cihaz satışları

Neil Cybart’a göre, Apple’ın giyilebilir cihaz kategorisinde yaptığı sevkiyat 70 milyonu aştı ve kategori yıllık bazda yüzde 55 ile 60 arasında büyüyor. Bu kapsamda son dönemde satılan her 5 giyilebilir cihazdan 1’i Apple’a ait.

AirPods’un elde ettiği büyüme yüzde 80’e ulaşmış durumda. 2018 ve 2019 yılının üçüncü çeyrek verileri kıyaslandığında, 2020 yılının sonuna doğru iPhone ve Mac gelirlerinden daha fazlasının elde edileceği görülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz