Ana Sayfa Öne Çıkanlar iPhone’ların internet harcamasını nasıl azaltabiliriz

iPhone’ların internet harcamasını nasıl azaltabiliriz

0

Akıllı telefonlarımızı hayatımızın her alanında kullanmaya başladık. Bankacılık, alışveriş gibi önemli işlerin yanı sıra en çok vakit geçirdiğimiz yerler ise sosyal medya. Peki, iPhone’larımızı kullanırken iPhone internet sınırlama nasıl yapılır? İnternet paketimizi nasıl daha uzun bir süre kullanabiliriz.

iPhone internet sınırlama nasıl yapılır?

İnternet paketimizin daha az kullanılması için ilk olarak telefon ayarlarımızın doğru olarak konumlandırılması gerekiyor. iPhone’umuzun daha az veri harcaması, bizlere daha fazla internet paketi sunabilir.

Wi-Fi yardımcısını kapatmak

iPhone’lar, Wi-Fi bağlantısının zayıf olduğu durumlarda hücresel veriyi kullanarak bu zayıflığı kapatmaya çalışır. Siz, izlediğiniz videonun Wi-Fİ üzerinden sağlandığını düşünseniz bile iPhone gerekli veriyi daha iyi bağlantı için hücresel veriden sağlayabilir. Bu ayarı kapatmanız, bilmediğiniz hücresel veri harcamalarını azaltabilir.

Bazı özelliklerden fedakarlık etmek

Özellikle arka planda çalışan uygular, sizin kullanmadığınız interneti harcayabilir. Yedeklemeler, otomatik güncellemeler ve sık sık kullanmadığınız uygulamaların internetini kapatmak bu konudaki en iyi çözümlerden olabilir.

Çevrimdışı özelliğini kullanmak

Telefonumuzda zaman geçirmek üzere kullandığımız çoğu uygulama artık çevrimdışı özelliğine sahip. Özellikle video izleme ve müzik dinleme gibi işlemler, hücresel verimizi en üst düzeyde kullanan işlemler. Eğer siz de YouTube, Spotify ve Netflix gibi uygulamaları kullanıyorsanız bu uygulamaların çevrimdışı özelliğini kullanabilirsiniz. Böylelikle sevdiğiniz müzik, video ve dizilere hem her yerden ulaşabilir hem de hücresel verinizi kullanmayabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz