Ana Sayfa Haberler Para nasıl yönetilir? Para yönetmenin sırları

Para nasıl yönetilir? Para yönetmenin sırları

0

Para nasıl yönetilir? Sorusuna yanıt veren kitap yayınlandı. Biz de kitapla ilgili tüm merak edilenleri BKM CEO’su Soner Canko’ya sorduk. Geçen yıl geleceğe yatırım vurgusu yapan Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bu yıl da geleceğe yatırım için odağına aileleri koydu. Ailelerin geleceğe yapacakları yatırımları, tasarrufları ve finansal okuryazarlık adına bilinmesi gerekenleri Geleceğe Yatırım-Aileler İçin Tasarruf ve Yatırım Tavsiyeleri kitabı ile tek bir yerde toplandı.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri keyifli röportajımız ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

TROY kart adedi 9 milyonu buldu

2016 yılında hayata geçirilen ödeme yöntemi TROY ile ilgili veriler açıklandı. Temmuz 2019 verilerine göre, TROY kart adedi 9 milyon adede ulaştı. Bu geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat bir artış anlamına geliyor. Gelişmelerini sürdüren TROY, diğer yandan finansal okuryazarlığı artırmak adına çalışmalar da yapıyor. Bu çalışmanın son meyvesi de Attila Köksal’ın yanı sıra önemli yazarlar tarafından kaleme alınan Geleceğe Yatırım-Aileler İçin Tasarruf ve Yatırım Tavsiyeleri kitabı.

2014 yılında Hakan Osmanoğlu ile birlikte yazdıkları Geleceğe Yatırım, Yarının Büyükleri İçin Tasarruf ve Yatırım Tavsiyeleri isimli ilk kitapta ergenlik çağındaki gençlerin yaşamları boyunca finansal konularda dikkat etmeleri gereken konuları kaleme aldıklarını hatırlatan Attila Köksal, kitabın tüm gelirlerinin Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlandığının altını çizdi.

Yeni kitap ile ilgili BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Finansal okuryazarlık, bireylerin finansal sisteme katılımlarını sağlayarak kaynak maliyetini düşürür, yatırımların ve istihdamın artmasının yanı sıra tasarruf bilinciyle daha istikrarlı bir ekonominin oluşmasını sağlar. Finansal okuryazarlığı toplumun her kesimine entegre etmek bu sebeple önem kazanıyor. Biz de BKM olarak kart kullanım bilincinin oluşturulmasına büyük önem veriyoruz. Hedefimiz, sistemin içinde henüz yer almayan yaklaşık 20 milyon kişiyi sistem içine almak.” dedi.

TROY ile ilgili diğer verilere baktığımızda, son bir yıllık dönemde toplamda 143 milyon TROY logo işlem yapıldığını görüyoruz. Ayrıca, TROY logolu kartlarda yapılan işlemlerin yüzde 70’inin 50 TL’nin altı olduğunu da velirtelim.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdür Yardımcısı Cenk Temiz yaptığı açıklamada, 2026’da TROY logolu kart adedinde yüzde 20 pazar payına ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Ayrıca kitabı indirmek isterseniz: http://bit.ly/2LeT3ZJ


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz