Ana Sayfa Apple Apple, garanti dışı servis için değişikliğe gidiyor

Apple, garanti dışı servis için değişikliğe gidiyor

1

Apple, garanti servisleri konusunda bazı yeniliklere yer açıyor. Garanti dışı Apple ürünlerini tamir etmek isteyen kişiler veya şirketlerden bazı imkanları kısıtlı tutan Apple, kararında bir takım değişikliklere gitti. Duyurulan yeni kararla beraber, garanti dışı kalmış iPhone’ları tamir etmek isteyen şirketlere bazı kısıtlamaları kaldırılarak özel izinler verilecek.

Apple, garanti dışı servislerin yolunu açıyor

Apple, bağımsız onarım sağlayıcı programını başlattı. Alınan yeni kararla beraber, iPhone’ların tamirini gerçekleştirmek isteyen şirketler bazı konulara ve imkanlara rahat bir şekilde erişebilecek. Apple’ın belirlediği şartları sağlayan şirketler, iPhone ekranı ve pil değiştirme gibi çeşitli garanti dışı iPhone onarımları gerçekleştirmek için Apple’dan hizmet alabilecek.

Nitelikli şirketler, onarımları gerçekleştirmek için Apple’ın orijinal parçalarına, araçlarına, eğitimine, servis kılavuzlarına, tanılamalara ve kaynaklara erişebilecekler. Böylelikle, kullanıcıların iPhone’larını tamir etmek için Apple dışında başvurduğu şirketlerdeki servis koşulları da iyileşmiş olacak.

Başvuran şirketler, Apple tarafından incelenmek üzere bazı belgeleri de tamamlamak zorunda kalacak. Programa katılan şirketlere ise bazı zorunluluklarda gelecek. Örneğin, Apple’ın onarım araçları, eğitim, servis kılavuzları ve tanılamaları verilen şirketler, kendilerine verilen bu materyalleri gizli tutmak zorunda kalacaklar.

Yapılan son değişikliklerle beraber, Apple dışında birçok şirket iPhone’ları daha bilinçli bir şekilde tamir edebilecek. Bu sayede, Apple’ın imkanlarınaulaşamayan veya daha uygun bir fiyat politikasına sahip bir servisde cihazlarını tamir etmek isteyen kullanıcılar daha kaliteli bir onarım imkanı elde edebilecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz