Ana Sayfa Apple Apple Store’da büyük soygun!

Apple Store’da büyük soygun!

0

Bu sıralar Apple yeni iPhone ailesini tanıtacak olmasından dolayı oldukça gündemdeydi. Fakat bu sefer farklı bir olayla karşımızda. Bu sabah erken saatlerde Avustralya’da bulunan bir Apple Store soygun ile karşı karşıya kaldı!

Avustralya’da bir Apple Store soygun ile gündemde!

Apple bu sıralar yeni iPhone’larını tanıtacağı etkinliğe gündeme gelmeye devam ederken, bugün Avustralya’da bir Apple Store’dan kötü haber geldi. Mağazadan 200.000 dolar değerinden daha fazla iPhone çalındığı bildirildi.

Avustralya polisinin yaptığı açıklamaya göre, çete gece saat 02.15’te Perth’deki mağazaya camları kırarak girdi. Aslında Apple’dan önce birkaç farklı mağazayı soymayı deneyen çetenin en son Apple Store’a yöneldiği bildirildi.

Avustralya'da bir Apple Store soygun ile gündemde! - ShiftDelete.Net (1)

Perth’deki mağazanın ardından çete saat 03.00 sıralarında Garden City’de bulunan başka bir Apple mağazasına gitti. Orada bir güvenlik görevlisini de tehdit ederek oradan uzaklaştırdıktan sonra mağaza içerisindeki birçok iPhone, iPad, MacBook ve Apple Watch ile birlikte kaçtıkları bildirildi.

İki mağazada cam kırıklarını temizledikten sonra gün içinde satış yapmaya devam etti. Fakat Apple’ın kısa sürede mağazalarındaki güvenlik sistemlerini değiştirmesi bekleniyor. Çünkü geçtiğimiz ayda da ABD’de bulunan bir Apple mağazasından 16 iPhoneçalınmıştı. Tabii ki en önemli Apple Store soygunu ise 2018’de Kaliforniya’da gerçekleşen 1 milyon dolarlık soygun olmuştu.

Apple tarafından konu hakkında resmi açıklama gelmese de hırsızların kısa süre içerisinde bulunması bekleniyor. Ayrıca Apple’ın da mağazalarındaki güvenlik sistemini güncellemesi beklenenler arasında.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz