Ana Sayfa Öne Çıkanlar App Store algoritması değişiyor

App Store algoritması değişiyor

1

App Store, Apple cihazların hepsinde kullanılabilen ve bu cihazlara uygulama indirmek için kullandığımız bir yer. Kullanıcılar burada istedikleri uygulamaları arayabiliyor ve ihtiyaçlarına göre uygulamaları bulabiliyor. Kullanıcıların oldukça fazla kullandığı App Store için Apple’dan bir açıklama geldi ve App Store algoritması değişikliğine gidildiği açıklandı. Peki neler değişti?

Apple Store algoritması değişiyor

Apple’ın farkettiği ve düzeltmeye gittiği durum oldukça ilginç. Kullanıcılar herhangi bir arama yaptıklarında Apple, kendi uygulamalarını daha fazla gösteriyor. Örneğin herhangi bir kullanıcı müzik ile ilgili bir arama yaptığı zaman App Store algoritması, Apple’ın uygulamalarını diğer uygulamalara göre daha yukarı sıralara taşıyor.

Apple App Store

Kullanıcı, müzik ile ilgili yaptığı aramanın ilk 10 sırasında Apple Music’ten tutun da iMovie’ye kadar birçok uygulamayı yukarı sıralarda görüyor ve Spotify gibi Apple’a ait olmayan diğer uygulamaları daha fazla görüyordu. Böyle bir durumda, kullanıcılar müzik ile alakalı ilgili uygulmaları görmektense gereksiz Apple uygulamalarını da görebiliyorlardı.

Tam olarak buradaki sorunu çözmeye çalışan Apple yetkilileri, 12 Temmuz’da bu “gruplama” özelliğini kapattı ve sorun çözülmüş oldu.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Apple etkinliği gününde Apple içerikli bu sitede etkinlikle ilgili tek bir haber yok, nerde eski günler. Burası çoktan bitmiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz