Ana Sayfa Apple Apple Watch Series 5 tanıtıldı!

Apple Watch Series 5 tanıtıldı!

0

Apple’ın merakla beklenen etkinliği gerçekleştirilirken biz de sizlere anlık tüm bilgileri aktarmaya devam ediyoruz. Yeni iPhone’ların yanı sıra oldukça merak edilen ve beklenen Apple Watch Series 5 tanıtıldı. İşte Apple Watch Series 5 özellikleri ve fiyatı!

Apple Watch Series 5 özellikleri ve fiyatı!

Tanıtılan iPhone’ların ardından Apple Watch serisinin yeni üyesi de kullanıcılara sunuldu. iPhone’lar birçok sızıntıyla karşımıza çıkmış olmasına rağmen yeni Apple Watch üyesi hakkında pek de bilgi yoktu. Hatta tanıtılıp tanıtılmayacağı da net olmayan yeni saatin hem tasarımı hem de donanım özellikleri belli oldu.

Apple Watch Series 5 özellikleri ve fiyatı! - ShiftDelete.Net (1)

Geçtiğimiz yıl Apple Watch Series 4 ile daha büyük bir ekran sunan Apple, bu yılki Apple Watch için tasarımsal bir değişiklik yapmayarak karşımıza çıktı. 3 farklı araştırmayla kullanıcı deneyimini geliştirerek anlatılmaya başlanan Apple Watch Series 5’in geliştirilen yazılımsal özellikleri ile dikkat çekti.

Yeni Series 5’in Always-On özelliği ile artık saatinizin ekranı hiçbir zaman kapanmayacak ve normal bir saatmişcesine her saniye ekranınızı görebileceksiniz. Fakat siz ekrana bakmadığınız süreçlerde ekran parlaklığı otomatik olarak azalacak. Siz ekrana baktığınız zaman parlaklık ise otomatik olarak artacak. Bu teknoloji için yeni akıllı saatte OLED LTPO Retina bir ekran kullanılmış.Apple Watch Series 5 özellikleri ve fiyatı! - ShiftDelete.Net (5)

Yeni akıllı saat üyesi de geçtiğimiz yıl olduğu gibi 40 mm boyutundaki model324 x 394 piksel çözünürlüğünde ve 44 mm kasa boyutundaki model ise 324 x 394 piksel çözünürlüğünde ve 10.7 mm inceliğe sahip. Bu yılki modelde EKG özelliği ve yeni geliştirilmiş sağlık özellikleriyle daha çok ön plana çıktı.

Ayrıca Apple Watch’un yeni bir özelliği de pusula olarak karşımıza çıktı. Artık yeni Apple Watch enlem, boylam, yükseklik ve eğim gösteren dahili pusulayı içerisinde barındıracak. Ayrıca cihazın Maps uygulaması da hangi yöne dönük olduğunuzu gösterecek şekilde güncellendi.

Apple Watch Series 5 özellikleri ve fiyatı! - ShiftDelete.Net (2)

Apple Watch 5 düşme algılama, Emergency SOS ve Medical ID gibi saatin güvenlik özelliklerini geliştirdi. Emergency SOS ile artık hücresel verinizin bulunmadığı acil durumlarda küresel çapta birçok ülkede acil durum araması gerçekleştirebileceksiniz. Fakat henüz hangi ülkelerde bu özellik kullanılabilecek belli değil.

Yeni akıllı saate 64 bitlik çift çekirdekli S5 işlemci güç veriyor. Cihazın işlemci gibi önemli donanım özellikleri ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca WatchOS 6 hakkında pek bir şey açıklanmasa da yeni Apple Watch Series 5‘in WatchOS 6 ile satışa çıkması bekleniyor.

Apple Research uygulaması ile Apple Watch Series 5’in sunacakları

Apple, yeni Apple Watch serisi ile yapılan kalp, işitme ve kadın sağlığı için araştırma enstitüleri ve hastanelerle ortaklık yaptığı sağlık çalışmalarını da açıkladı. Kullanıcılar, yıl sonunda Apple Watch’lara gelecek olan Apple Research uygulamasıyla birçok farklı yeni özelliğe de kavuşacaklar.

Apple Watch Series 5 özellikleri ve fiyatı! - ShiftDelete.Net (7)

Öncelikle işitme alanında gürültü uygulaması ile yeni Apple Watch yüksek sesli ortamlarda sizi uyaracak. Uygulama ortamdaki ses düzeyini tespit edecek ve işitme duyunuzu etkileyebilme ihtimaline karşı sizi uyaracak.

Kadınlara özel gelen yeni özellik ile kullanıcılar tek tuşla menstrüel döngülerini izleyebilecek. Gerekli tarihleri kaydedebilecekler.

Apple Watch Series 5 fiyatı ve çıkış tarihi

Son olarak yeni Apple Watch 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kaplamaya sahip ve Altın, Uzay Grisi ve Açık Gri olarak üç farklı renk seçeneği ile birlikte tanıtıldı. Bununla birlikte geçtiğimiz yıllarda da bulunan birçok farklı kordon modeli ile karşımıza çıkacak. Apple Watch Series 5, resmi olarak 20 Eylül’de satışa sunulacak. GPS modelinin fiyat etiketi 399 dolar iken GPS ve hücresel veri özelliğine sahip olan model ise 499 dolarlık fiyat etiketi ile satışta olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz