Ana Sayfa Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max tanıtıldı!

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max tanıtıldı!

1

Apple, bugün düzenlediği etkinlik ile beraber en yeni nesil iPhone’larını tanıttı. Kullanıcıların beklentilerini karşılayan özelliklerle gelen iPhone modelleri, Apple’ın ilk defa kullandığı teknolojilere de sahip oldu. İşte iPhone 11 Pro Max özellikleri ve daha fazlası!

iPhone 11 Pro Max özellikleri

iPhone 11 Pro Max özellikleri ile ilgili bugüne kadar birçok sızıntı karşımıza çıktı. Ailenin en büyük modelinin üzerinde sis perdesi lansmanla birlikte kalkmış oldu. Aslında daha önce çıkan sızıntılarla birlikte telefonun tasarım anlamında netlik kazandığını söyleyebiliriz. Tasarımda en dikkat çeken nokta tabii ki arkadaki üçlü kamera kurulumu. Ön tarafta ise bir önceki iPhone XS Max ile benzer bir tasarım çizgisi bizi karşılıyor.

6.5 inçlik Retina XDR bir ekrana sahip olan yeni nesil akıllı telefon yüzde 85’lik bir ekran kasa oranı sunuyor. 1242 x 2688 piksel çözünürlüğündeki ekran 546 ppi yoğunluğa sahip. IP68 sertifikalı telefon suya ve toza dayanıklı. Telefon 2 metrelik suda 30 dakika boyunca dayanabiliyor. Apple Pencil desteği ile gelen telefonda Dolby Vision, HDR10, geniş renk gamı, True Tone ve 120Hz dokunmatik algılama özelliği bulunuyor.

Apple’ın 7nm+ üretim teknolojisi ile üretilen A13 Bionic işlemcisinden güç alan iPhone 11 Pro Max modelinde 6 GB RAM kullanılıyor. Depolama tarafında ise 64 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı seçenek ile kullanıcılara sunuluyor.

Yapay zeka destekli A13 Bionic’te makine öğrenimi özelliği bulunuyor. Saniyede 1 milyar işlemin yapıldığı işlemcinin üzerinde 8,5 milyar transistör bulunuyor.

Galaxy S10 Plus’ın Snapdragon 855, Huawei P30 Pro’nun Kirin 980, Google Pixel 3’ün Snapdragon 845 ve iPhone XR’ın A12 Bionic işlemcisinden daha güçlü olduğu söylenen işlemcinin yüzde 40 daha verimli olduğu açıklandı. Bu işlemci, akıllı telefona beş saate kadar pil ömrü vaat ediyor.

Akıllı telefon tahmin edeceğiniz gibi kutudan Apple’ın en son işletim sistemi olan iOS 13 ile çıkıyor.

Kamera tarafına baktığımızda Apple dünyasında bir ilk yaşandığını söyleyebiliriz. Apple, ilk defa iPhone modellerinde üçlü kamera kurulumuna geçmiş durumda.

12 Megapiksellik 26mm geniş açılı ana kamerası f/1.8 diyafram değerine sahip olan telefonun, 12 Megapiksellik 13mm telefoto lensi f/2.0 diyafram değerine sahip. Üçüncü kamera ise 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip ultra geniş açılı lens. Bu lensin diyafram değeri ise f/2.4.

Telefoto lens 2x optik zoom yapabiliyor. Ultra geniş açılı lens ise 120 derecelik fotoğraflar çekebiliyor.

Kamera özelliklerine baktığımızda ana kamerada PDAF ve OIS desteği olduğunu görüyoruz. Telefoto lenste de aynı özellikler mevcut. Ayrıca, bu lens 2x optik zoom yapabiliyor. Fotoğraf ve panoramik çekimlerde HDR desteğinin bulunduğu telefonda Quad-LED dual-tone flaş görev alıyor.

Video tarafına baktığımızda telefonun 4K 60 FPS video çektiğini görüyoruz. Stereo ses kaydı ve HDR desteği burada da karşımıza çıkıyor. Ayrıca, video çekerken mikrofonu çektiğiniz noktaya odaklayan Audio Zoom özelliği de yeni modellerde dikkat çekiyor.

Gece Modu özelliğine kavuşan akıllı telefon artık düşük ışık için optimize edilmiş bir yazılıma sahip.

Ön tarafta 12 Megapiksel çözünürlüğünde TrueDepth kamera karşılıyor. 4K 60 FPS video kaydına olanak sağlayan bu kamerada da HDR özelliği hazır bulunuyor.

3.5 mm kulaklık girişinin bulunmadığı telefonda aktif gürültü engelleyici özelliği mevcut.

Bluetooth 5.0 bağlantısının desteklendiği iPhone 11 Pro Max‘te NFC de bulunuyor. Face ID ile birlikte gelen telefonun batarya özelliklerine baktığımızda karşımıza hızlı şarj, USB Power Delivery 3.0 ve Qi Wireless şarj özeliği çıkıyor.

iPhone 11 Pro Max de bir önceki modeller gibi Uzay Grisi, Gümüş, Altın ve Gece Yeşili renk seçeneklerine sahip.

iPhone 11 Pro Max fiyatı

iPhone 11 Pro Max fiyatı da düzenlenen etkinlikle birlikte netlik kazandı. Akıllı telefonun başlangıç fiyatı 1.099 dolar olarak açıklandı.

iPhone 11 Özelikleri

iPhone 11’e dair birçok sızıntı önceden ortaya çıkmıştı. iPhone 11’in tasarımı ortaya çıkan sızıntıları da doğruluyor. Arkasında ve önünde cam tasarımın hakim olduğu telefonun çerçevelerinde ise 7000 serisi alüminyum görülüyor. Ayrıca telefon IP67 sertifikası ile birlikte suya ve toza karşı dayanıklılık sunuyor.

Telefonun ön tarafında ise geçmiş dönemin iPhone modellerinde olduğu gibi çentikli ekran yapısı bizleri karşılıyor. 6.1 inçlik Liquid Retina  ekrana sahip olan telefon başarılı bir ekran / kasa oranı sunuyor.  828 x 1792 piksel çözünürlüğündeki ekran 324 ppi yoğunluğa sahip. Ekranda geniş renk gamı, True Tone ve 120Hz dokunmatik algılama özelliği bulunuyor.

iPhone 11, Apple 13 işlemcisinden güç alıyor. 7nm+ üretim süreci ile üretilen bu işlemci, Apple A12’ye göre daha yüksek performans ve daha başarılı bir batarya ömrü sunuyor. Apple, bu işlemcinin tüm telefon işlemcilerinden daha yüksek performans verdiğini belirtiyor.

Telefonun RAM ve depolama alanı tarafında baktığımızda ise 64/256/512 GB hafıza varyasyonlarına yer veriliyor. Ayrıca cihaza 4 GB RAM bulunuyor. Apple, iPhone 11 modelinde de istikrarlı bir şekilde davranarak MicroSD kart girişine yer vermiyor.

iphone 11 kamera

iPhone 11, bir önceki amiral gemisi iPhone modeli gibi çift arka kamera ile geliyor. 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip ana kamera ile birlikte gelen kamera kurulumunda ayrıca ultra geniş açı çekim yapabilen kameranın yer aldığını görüyoruz. Apple tarafında ilk defa gördüğümüz ultra geniş açı kameranın çözünürlüğü, 12 Megapiksel şeklinde.

Arka taraftaki kameralarda PDAF ve OIS desteği olduğunu görüyoruz. Fotoğraf ve panoramik çekimlerde HDR desteğinin bulunduğu telefonda Quad-LED dual-tone flaş görev alıyor.

Video tarafına baktığımızda telefonun 4K çözünürlüğünde 60 FPS’e kadar video çektiğini görüyoruz. Stereo ses kaydı ve HDR desteği burada da karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra uzun zamandır beklenen gece modu özelliği de bu iPhone ile birlikte bizleri karşılıyor.

Ön tarafta 12 Megapiksel çözünürlüğünde ToF 3D kamera karşılıyor. 1080p 60 FPS video kaydına olanak sağlayan bu kamerada da HDR özelliği hazır bulunuyor.

Bluetooth 5.0 bağlantısına destek veren telefonda NFC özelliği de bulunuyor. Hızlı şarjı destekleyen telefonda USB Power Delivery 3.0 bulunuyor. Telefonda kulaklık girişi ise yer almıyor. Ayrıca telefonun hoparlörleri Dolby Atmos desteğine de sahip.

Telefon, en yeni işletim sistemi iOS 13 ile kutusundan çıkıyor. En yeni yazılımsal özelliklere yer veren telefonda güvenlik önlemi olarak da Face ID yer alıyor.

iPhone 11 fiyatı

6 farklı renk seçeneği ile gelen telefon için belirlenen satış fiyatı ise 699 şeklinde.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz