Ana Sayfa Apple iOS 13 yayınladı, peki iOS 13 nasıl indirilir?

iOS 13 yayınladı, peki iOS 13 nasıl indirilir?

0

Geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkan ve bu süre içerisinde yeniliklerle beraber geliştirilen iOS 13’ün Beta sürümüne isteyen tüm kullanıcılar ulaşabiliyordu. Ancak dün akşam saat 20.00’da iOS 13 tüm iPhone kullanıcılarına son sürüm olarak yayınlandı. Peki, iPhone’a karanlık mod getiren ve kullanıcılara daha birçok yenilik sunan iOS 13 nasıl indirilir?

iOS 13 nasıl indirilir?

iOS 13 güncellemesini iPhone 6s veya daha üstü bir model kullanıyorsanız kolay bir şekilde indirebiliyorsunuz. Ancak telefonunuzun güncellemeyi gerçekleştirmek için bazı istekleri olabiliyor. iPhone’a iOS 13 güncellemesini indirmeye başlamadan önce telefonunuzun depolama alanında en az 2 GB yer oldugundan ve telefonunuzun en az yüzde 50 seviyesinde şarja sahip olduğundan emin olun. Telefonunuzun Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duyduğunu da ayrıca belirtelim.

Telefonunuzda gerekli şartları sağladıysanız Ayarlar kısmına gidebilir ve burada Genel kısmına tıklayabilirsiniz.  Burada Yazılım Güncelleme kısmını göreceksiniz, bu ekrana geldiğinizde iPhone otomatik olarak güncellemeleri kontrol edecek ve sizin de izninizle en yeni sürüm olan başlayacaktır.

Telefonunuz üzerinden yaptığınız iOS 13 güncellemesinden önce iTunes yedeği alabilirsiniz. Genel olarak herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmanız çok olası değil ancak verileriniz önemliyse bu adımı atlamamanızı tavsiye edebiliriz.

Bir diğer güncelleme yöntemi ise iTunes üzerinden yapılan güncellemeler. Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayıp iTunes programına girdiğinizde “iPhone’a geri yükle” kısmından telefonunuza iOS 13 güncellemesini yükleyebilirsiniz. Bu yöntem, iOS 13 güncellemesini yüklemek için en sağlıklı yöntem. Bu yöntemle telefonunuzu güncellediğinizde telefonunuzun yeni bir iPhone gibi en son sürüme kavuşacağını ancak içerisinin yeni bir iPhone gibi tertemiz geldiğini yani tüm verilerinizin sıfırlanacağını da belirtelim. Verilerinizin sıfırlamadan telefonunuzu güncellemek için ilk bahsettiğimiz yöntemi kullanabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz