Ana Sayfa Apple Apple Arcade hakkında her şey (Video)

Apple Arcade hakkında her şey (Video)

0

iOS 13’ün yayınlanması ile beraber iPhone’larda karşımıza çıkan Apple Arcade birçok farklı oyun ve özellikle karşımıza çıktı. Peki Apple Arcade nedir, Apple Arcade oyunları neler? Bu videoda sizler için Apple Arcade’e yakından baktık ve farklı oyunları oynadık!

Apple Arcade ile neler değişecek?

iPhone’larımıza, Apple bilgisayarlarımıza ve Apple TV’ye gelecek olan Apple Arcade birçok şeyi değiştirmeye hazırlanıyor. Apple kullanıcıları ve özellikle iPhone kullanıcıları oyunlar için bazı durumlarda ücret ödemek zorundakalıyordu. App Store üzerinde binlerce oyun bulunuyor ancak kaliteli olarak nitelendirebileceğimiz ve grafikleri yüksek seviyede bulunan oyunlar genel olarak karşımıza ücretli olarak çıkıyordu. Bahsettiğimiz oyunların ücreti ise dolar endeksli olduğu için Türkiye’de yüksek bir fiyatlandırmaya sahipti. Kullanıcılar, oynamak istedikleri oyunlara tek bir seferliğine de olsa yüksek bir ücret ödemek durumunda kalabiliyorlardı.

Apple Arcade nedir?

Tek bir seferliğine sevdiğimiz oyuna ücret ödemek normal gibi gözükse de, sevdiğimiz her ücretli  oyuna ücret ödeyecek olmak gün sonunda ödenen miktarı oldukça büyütüyor. Apple Arcade ise bir abonelik sistemi olarak çalışıyor. Kullanıcılar, ayda bir kez ücret ödüyor ve bunun karşılığında ise yüzden fazla oyuna erişebiliyor. Erişilebilen oyunların içerisinde ise herhangi bir sınır bulunmuyor ve kullanıcıların karşısına atlanması gereken reklamlar da çıkmıyor. 

Kullanıcılar Apple Arcade aboneliğinin keyfini istedikleri her yerde çıkarabiliyorlar. iPhone’unuzda başladığınız oyununuzu, iPad’inizde, Mac’inizde veya Apple TV’nizde devam ettirebileceksiniz. Apple Arcade ilk duyurulduğundan beri fiyatı ile merak konusu oldu. Hakkında birçok iddia atılan fiyat ise yeni iPhone’ların tanıtılmasıyla beraber ortaya çıktı. ABD’li kullanıcılar için 4.99 dolar olarak belirlenen Apple Arcade fiyatı Türkiye’de ise 34.99 TL olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kullanıcılar, Apple Arcade’i Aile Paylaşımı ile kullanabilecekler. Yani, tek bir kişinin 34.99 TL ödemesinin ardından 5 kişi daha Apple Arcade’i başka bir ücret ödemeden kullanabilecekler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz