Ana Sayfa Öne Çıkanlar iPhone 11 Pro hızlı şarj aleti ne kadar hızlı?

iPhone 11 Pro hızlı şarj aleti ne kadar hızlı?

0

Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleştirdiği yeni iPhone modelleri uzun bir gecikmenin ardından nihayet kutuda hızlı şarj aletiyle birlikte geliyor. Peki iPhone 11 Pro hızlı şarj aleti gerçekten hızlı mı? Hadi hep beraber bu soruya cevap arayalım.

iPhone 11 Pro hızlı şarj aletine nihayet kavuştu!

Apple’ın sevilen akıllı telefonları uzun zamandır piyasada en çok tercih edilen modellerden olmayı başarıyor. Bir çok alanda belki de en iyi denilebilecek özelliklere sahip olan iPhone modelleri, yıllardır hızlı şarj özelliğini destekleyen bir şarj aletiyle satışa sunulmuyordu.

Modellerin en çok eleştiri alan bu yanı iPhone 11 Pro ailesiyle son buldu. Nihayet kutu içerisinde hızlı şarj destekli 18W gücündeki şarj aletiyle çıkan iPhone 11 Pro ailesi, uzun bir gecikme sonrasında yarışa dahil oldu. Satışa sunulan akıllı telefonla yapılan testler ise 18W gücündeki şarj aletinin ne çok iyi ne de çok kötü olduğunu gözler önüne seriyor.

Apple’ın şarj aleti yapılan ilk testlere göre; 15 dakika içerisinde yaklaşık yüzde 28 şarj seviyesine ulaşırken yarım saatte yüzde 55, 1 saatte ise yüzde 85 seviyesine erişebiliyor. Cihazın tam şarja ulaşması ise 1 saat 42 dakikayı (102 dakika) buluyor.

Bu süre iPhone XS modelinde 185 dakika iken iPhone XS Max modelinde yaklaşık olarak 209 dakikayı buluyor. Geçtiğimiz yılın bir diğer üst seviye modeli diyebileceğimiz iPhone XR içinse yapılan testler ortalama 190 dakika modelin tam şarja ulaştığını gösteriyor.

Bu süreleri Android tarafındaki bazı cihazlarla da kıyaslamak gerekirse; Samsung’un en güçlüsü Galaxy Note 10 Plus 65 dakika da tam şarja ulaşabilirken OnePlus 7 Pro 76 dakika, Huawei P30 Pro ise 59 dakika da tam şarja ulaşabiliyor.

Yaklaşık olarak verdiğimiz şarj sürelerinden de görebileceğiniz üzere iPhone 11 Pro serisi nihayet yarışa dahil oldu ancak hala rakiplerinin birer adım gerisinde gözüküyor. iPhone 11 modelinde ise hala kutuda 5W gücündeki şarj aletiyle satışa sunuluyor.

Kıyaslamanın kutudan çıkan şarj aletlerinin sundukları yaklaşık şarj süreleriyle yapıldığı belirterek en kısa zamanda iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinin detaylı incelemeleriyle karşınızda olacağımızı hatırlatalım.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz