Ana Sayfa Apple 3 Türk Apple’ın güvenlik açığını keşfetti!

3 Türk Apple’ın güvenlik açığını keşfetti!

0

Apple kendine yöneltilen güvenlik açıklarını dikkate alarak hemen kapatabilmeyi başaran bir teknoloji şirketi. Tüm dünyadan iletilen güvenlik açıklarını ve sorunları dikkate alıp bunları çözüme kavuşturanşirket, bu kişilere özel bir teşekkür de ediyor. Son olarak iOS’de bulunan bir güvenlik açığı 3 Türk tarafıdan keşfedildi ve Apple güvenlik açığı listesinde bu üç Türk’e teşekkür edildi.

Apple’ın Bluetooth açığı geri bildirimler sayesinde kapandı!

Apple kendisine gelen bildirimeleri dikkate alıyor ve çözüme kavuşturana kadar herhangi bir açıklama yapmıyor. Son olarak iPhone 6s ve üstü modeller için geçerli olan bir açık daha kapatıldı.

Türkiye’den Cemil Özkebapçı, Oguzhan Meral ve Ömer Bozdoğan tarafından keşfedilen açığa göre, bildirimleriniz Bluetooth aksesuarları tarafından izinsiz olarak okunabiliyordu. Ayarlar kısmından bildirimlerinizin ön izlemesini kapatsanız bile, Bluetooth ile cihazlarınıza bağlı olan cihazlar bu bildirimlerin içeriğine erişebiliyor ve güvenlik açığı oluşturabiliyorlardı.

Apple’a açık bildirdikten sonra neler oluyor? 

Apple, bu açık ile ilgili açığı keşfeden kişiyle iletişime geçiyor ve daha fazla bilgi alıyor. Bu sürecin ardıdan açık ilk iOS güncellemesi ile kapatılıyor. Apple bu süreci devam ettirirken herhangi bir şekilde açıklama yapmıyor veya kendi açığını ifşa etmiyor. Ne zaman ki yeni bir güncelleme yayınlanırsa, bu açıkları ve teşekkür ettiği kişileri güvenlik açığı sayfasında belirterek teşekkür ediyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz