Ana Sayfa Apple Apple kazancını açıklayacak!

Apple kazancını açıklayacak!

0
Apple Alan Adı

Şirketler, yılın her mali çeyreği bittiğinde o çeyreğe ait finansal verilerini kamuoyu ile paylaşıyor. 30 Temmuz’da üçüncü mali çeyreğe ait kazancını açıklayan Apple, şimdilerde dördüncü mali çeyrek için hazırlıklar yapıyor. Apple kazancı ile ilgili verileri açıklayacağı tarihi duyurdu.

Apple kazancı için tarih belli oldu

Apple, 30 Temmuz günü yılın üçüncü çeyreğine ait finansal verilerini açıklamıştı. 53.8 milyar dolar gelir elde eden şirket, 10.04 milyon dolarlık kâra ulaştığını duyurmuştu. Ayrıca şirket, yılın dördüncü mali çeyreği ile ilgili öngörülerini de paylaşmıştı.

30 Ekim günü düzenlenecek canlı yayında Apple kazancı resmi olarak açıklanacak. Ancak şirketin öngörüleri şu şekilde:

— 61 milyar dolar ile 64 milyar dolar arasında gelir
— Yüzde 37,5 ile yüzde 38,5 arasında brüt kâr marjı
— 8.7 milyar dolar ile 8.8 milyar dolar arasında faaliyet giderleri
— 200 milyon dolar seviyesinde diğer gelirler
— Yüzde 16.5 vergi oranı

Şirketin beklentileri karşılayıp karşılayamayacağı ay sonunda belli olacak. Ancak, gözler tabii ki en yeni iPhone modellerine çevrilmiş durumda. Son finansal veriler, iPhone 11 ailesinin satışa sunulduğu ilk günleri kapsıyor. Bu doğrultuda Apple’ın piyasa ile ilgili yorum yapması bekleniyor ancak herhangi bir satış raporunun açıklanmayacağını söyleyebiliriz. Apple’ın satışlarında iPhone 11 etkisini 2020 mali yılı içinde görmeye başlayacağız.

Diğer iPhone modellerine dair veriler ise son çeyrek sonuçları ile bir kez daha ortaya çıkacak.

Her çeyrekte olduğu gibi bu çeyrekte de Apple kazancını canlı yayın ile kamuoyuna duyuracak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz