Ana Sayfa Apple macOS Catalina bize hangi yenilikleri sunuyor?

macOS Catalina bize hangi yenilikleri sunuyor?

0

Geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkan ve bu zamana kadar devamlı olarak beta sürümleri ile karşımıza çıkan Mac işletim sistemi macOS Catalina yayınlandı. Bilgisayarlarımıza en yeni yetenekleri getiren güncellemenin detaylarını sizler için anlattık! İşte macOS Catalina özellikleri!

macOS Catalina bizlere neler sunacak?

Bizleri hangi yenilikler karşılayacak?

macOS Catalina ile beraber iTunes’a veda edildi. Artık, iPhone ve iPad’i Mac bilgisayarınıza takdığınızda iTunes’a ihtiyaç olmadan Finder’daki kenar çubuğunda yer alan simgeye tıklayarak senkronize etmeye başlayabileceksiniz.

iTunes’in sunduğu tüm özelliklere Apple Müzik, Apple TV ve Podcast gibi uygulamalar ile erişmek mümkün. macOSCatalina’nın kavuştuğu bir diğer uygulama, Apple TV uygulaması oldu. Bu sayede 4K HDR içerikleri görüntülemek mümkün.

Apple Pencil bir giriş aygıtı olarak kullanılabiliyor. Siri’nin sunduğu işlevselliği bir adım ileri taşıyan sesle kontrol özelliği sayesinde artık fiziksel kısıtlamalara sahip olan kullanıcılar bilgisayarlarına sesle çok daha fazla komut verebiliyorlar.

iPhone’umu Bul ve Arkadaşlarımı Bul uygulaması Find My isimli uygulama altında birleştirildi ve çevrimdışı cihazları bulma özelliği geldi. Cihaz çevrimdışıyken veya uyku modundayken, yakındaki diğer Apple cihazlarına Bluetooth sinyalleri gönderecek.

Bu sayede konum bilgisi diğer cihazlar üzerinden Apple sunucularına iletilecek. T2 güvenlik yongasına sahip olan tüm Mac modelleri, iPhone ve iPad ile benzer şekilde aktivasyon kilidine kavuşarak daha güvenli hale geldi.

Sidecar özelliği ile iPad bir ekrana dönüşüyor

macOS Catalina ile beraber iPadOS sürümüne güncellenmiş bir iPad’i bilgisayarınızın ikinci ekranı olarak kullanabiliyorsunuz. Bunun en güzel yanı ise, Photoshop gibi uygulamalarda iPad’inizin ekranını kullanarak farklı çizimler yapabilecek olmanız.

 

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz