Ana Sayfa Apple macOS Catalina ilginç bir sorun ile gündemde!

macOS Catalina ilginç bir sorun ile gündemde!

0
2018 MacBook ve MacBook Air Intel

Apple’ın son yıllarda macOS işletim sisteminde sunduğu yenilikler ve yayınladığı güncellemeler kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardı. Tabi, bazı aksaklıklar yaşanabiliyor bunlardan birisi de, macOS Catalina’da ortaya çıktı. Peki macOS Catalina’da yaşanan sorunlar neler?

macOS Catalina mail uygulaması veri kaybı ile gündemde

Mail eklentisi geliştiricisi Michael Tsai, macOS kullanıcılarını bilgisayarlarını Catalina 10.15.0’a yükseltirken Mail’de veri kaybı konusunda uyaran bir blog yazısı yazdı.

Tsai, Mail’in veri deposunu Mojave‘den yeni sürüme güncelleyen bazı kullanıcıların bir takım veri kayıpları yaşadığını belirtiyor.  Dikkatli bir inceleme sonucunda çok sayıda mesaj ve mailin kaybolduğu görülmüş.

Ayrıca, kullanıcılar posta kutuları arasında e-postaları taşırken mesaj içeriğinin kaybolduğunu bildirmişler. Posta kutuları arasında hem sürükle bırak hem de AppleScript yoluyla geçiş, Mac’te boş bir mesaja neden olabilir. Mesaj bir posta sunucusuna taşındıysa, diğer cihazlar mesajı silinmiş olarak görüyor.

Kullanıcılar etkilenen mesajlara veya posta kutularına bakmadıkça yanlış bir şey fark edemeyebilirler. Veriler sunuculara eşitlendiğinden, bu sorunlar diğer bilgisayarlara ve aygıtlara da yayılabilir. Bu yüzden yedeklemelere geçici olarak güvenmemek gerekiyor.

Apple, Cuma günü geliştiriciler için Catalina 10.15.1 beta sürümünü yayınladı, ancak bu sürümün posta hatalarını giderip gidermediği hala bilinmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz