Ana Sayfa Apple iPhone 11 Pro Max Apple’a ne kadara mal oldu?

iPhone 11 Pro Max Apple’a ne kadara mal oldu?

0

iPhone modelleri hem ülkemizde hem de dünyada çok pahalı ve uygun fiyatlı olmadığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi oluyor. Son olarak, TechInsights bir iPhone’un tüm bileşenlerini ortaya çıkardı ve maliyetini açıkladı. iPhone 11 Pro Max maliyeti ile ilgili ilk tahminler geldi.

iPhone 11 Pro Max maliyeti ne kadar?

iPhone 11 Pro Max maliyeti tahmin edildi

iPhone 11 Pro Max maliyeti, bileşenlerinin teker teker hesaplanmasıyla ortaya çıktı. 6.5 inçlik ekranı 66.50 dolarlık fiyat etiketine sahip olan telefonun bataryasının fiyatı yaklaşık olarak 10.50 dolar.

Apple bu yıl tanıttığı iki modelinde üçlü kamera kurulumunu kullanmaya başladı. Bu kurulumun şirkete maliyeti yaklaşık olarak 73.50 dolar.

Telefonun maliyeti yüksek diğer bileşenleri ise işlemci, modem ve depolama olarak sıralanıyor. Bu üçlünün fiyatı 159 doları buluyor. PBC’lerin dışında kabloların ve diğer küçük bileşenlerin maliyeti ise 181 dolar.

Tüm bunları toplayınca iPhone 11 Pro Max maliyeti 490.50 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, telefon Amerika Birleşik Devletleri’nde 1.000 dolarlık fiyat etiketine sahip. Ülkemizdeki başlangıç fiyatı ise 11.999 TL.

Akıllı telefonun maliyetine baktığınızda Apple’ın iki kat para kazandığını ve kâr ettiğini düşünüyorsanız, yanılıyor olabilirsiniz.

490 dolarlık fiyat etiketi içinde telefonun pazarlama maliyetleri bulunmuyor. Aynı zamanda Ar-Ge ve çalışanları verilen maaşlar da bu fiyatın dışında. Tüm faktörleri göz önünde bulundurduğumuzda telefonun 490.50 dolardan daha pahalı olması çok da şaşırtıcı değil.

Aşağıdaki infografikte iPhone 11 Pro Max‘ın harcanan miktarları kalem kalem görebilirsiniz. Son olarak bu bilgilerin TechInsights tarafından açıklandığını ve Apple tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadığını da belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz