Ana Sayfa Apple iOS 13 kullanım oranları belli oldu! Kullanıcılar temkinli!

iOS 13 kullanım oranları belli oldu! Kullanıcılar temkinli!

0

Apple’ın karanlık mod gibi yeni özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkardığı ve 1 aydır kullamında olan iOS 13 için kullanım oranları açıklandı. Zira açıklanan rakamlara göre iOS 13, Apple kullanıcıları tarafından tercih edilmiş gibi duruyor. İşte iOS 13 kullanım oranları!

iOS 13 kullanım oranı ne durumda?

Apple tarafından açıklanan verilere göre hangi modellerin hangi iOS veya iPadOS sürümünü kullandığını anlamak mümkün. Örneğin son dört yıl içerisinde tanıtılan iPhone modellerinin yüzde 55 gibi büyük bir oranı iOS 13’e güncellemesini kullanmaya başlamış.

Yüzde 55’lik oranın dışında kalan iPhone modellerinin yüzde 38’lik bir kısmı iOS 12’yi kullanırken her 100 iPhone kullanısıcından 7’si de telefonlarını 2 yıldır güncellemiyor. Genel olarak özetleyecek olursak, her iki iPhone kullanıcısından birisi telefonlarını 1 ay içerisinde güncellerken geriye kalanların büyük çoğunluğu yavaş davranıyor.

Dikkat çeken bir diğer detay ise iPadOS’un kurulma oranları. Bu oranlara göre, iOS 13’ten 1 hafta sonra güncelleme alan ve son dört yıl içerisinde satışa çıkan iPad’lerin yüzde 41’ine iPadOS güncellemesi kurulmuş. Genel olarak baktığımızda da buradaki rakamların daha düşük olduğunu görmek mümkün. Tüm iPad modellerinin kullandığı sürümlerin rakamları da açıklanmış durumda. Bu rakamlara göre bu zamana kadar satılan her 100 iPad’den 33’üne iPadOS kurulmuş.

Rakamların bu seviyede olması veya daha yüksek olmasını beklemeniz normal olabilir ancak bakıldığı zaman çoğu kullanıcının temkinli olduğunu görüyoruz. Zira iOS 13’ün ilk çıkışının ardından hata düzeltmeleri içeren 5 adet güncelleme daha yayınlandı ve iPhone’lar halen tam stabilitesine kavuşabilmiş değil. Benzer durumun iPad kullanıcıları için de geçerli olduğunu unutmayalım.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz