Ana Sayfa Öne Çıkanlar iPhone’lar ile ilgili Google fotoğraflar hatası kullanıcıların işine yaradı

iPhone’lar ile ilgili Google fotoğraflar hatası kullanıcıların işine yaradı

0

Google’ın fotoğrafları yedekleme servisi Google Fotoğraflar büyük bir hata ile gündemde. iPhone kullanıcılarının lehine görülen hata Google tarafından kabul edildi. Peki iPhone’da fotoğrafları sınırsız yedekleme işlemine yarayan bu hata hakkındaki gelişmeler neler?

iPhone’da fotoğrafları sınırsız yedekleme hatası ne durumda?

Google fotoğraflar kullanıcıları için iki seçenek sunuluyor. Ücretli olarak fotoğraf yedekleyebiliyorken ücretsiz seçeceği kullanırsanız fotoğraflarınızın boyutu küçültülebiliyor. Herhangi bir ücretsiz hesap kullanıcısı, telefonlarındaki fotoğrafları yedeklediği zaman fotoğraflarda bazı kayıplara uğrayabiliyor. Ancak iPhone kullanıcıları, HEIC formatında çektiği fotoğrafları yedeklediğinde, bu kullanıcılar ücretsiz hesap kullanmalarına rağmen herhangi bir kayıpla karşılaşmıyorlar. Bunun sebebi ise oldukça ilginç.

google fotoğraflar ile ilgili görsel sonucu

HEIC formatı, Google’ın çevirdiği formatın altında bir format. Google bu yüzden iPhone fotoğraflarını ücretsiz hesap olmasına rağmen değiştirmiyor. Tabii ki bu gelişme, ücretli hesap kullanıcılarını oldukça kızdırdı. Hatta öyle ki, Google kendi telefonu Pixel 4 te bile bu özgürlüğü kullanıcılarına sunmuyor.

Google bu olayı farketti ve bunun bir hata olduğunu kabul. Açıklamada, bu hatanın düzeltileceği de belirtildi fakat bazı sıkıntılar var. Google bu hatayı düzeltirken bazı yolları kabul etmek durumunda kalabilir. Google’ın seçenekleri oldukça farklı. Herkese eşit haklar sunmak için HEIC formatını değiştirip, yüklediğimiz fotoğrafların boyutunu büyütmeyi seçebilir. Bu işleri kendi açısınan zorlaştırmak demek. Bu yüzden beklenen diğer adım ise HEIC fotoğrafları kabul etmek için ücret almak istemesi. Kısacası Google’ın önünde içinden çıkılamaz bir durum var…

 

Peki sizce Google bu konu hakkında nasıl bir hareket yapacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz