Ana Sayfa Haberler Apple en güçlü dizüstü bilgisayarını tanıttı!

Apple en güçlü dizüstü bilgisayarını tanıttı!

0

Apple uzun zamandır merak edilen bilgisayarı yeni MacBook Pro’yu tanıttı. MacBook Pro eskiye oranla oldukça hızlı ve iddialı. Peki yeni MacBook Pro özellikleri neler gelin yakından bakalım.

Yeni MacBook Pro özellikleri neler?

Yeni MacBook Pro, 16 inç Retina Ekran yüzde 80’e kadar daha hızlı performans ve yeni Magic Keyboard ile birlikte geliyor 

Apple  dünyanın en iyi profesyonel dizüstü bilgisayarı iddiasıyla beraber 16 inç MacBook Pro’yu tanıttı. Yeni MacBook Pro; göz alıcı 16 inç Retina Ekran, en yeni 8 çekirdekli işlemciler, 64 GB’a kadar bellek, 8 GB’a kadar VRAM’e sahip yeni nesil grafik işlemcisi ve yeni gelişmiş termal tasarımı sayesinde şimdiye kadar üretilen en güçlü MacBook Pro olma özelliğini taşıyor. 

Daha konforlu bir his veren tuşlar için yeniden tasarlanan makas tipi mekanizmaya ve 1 mm hareket mesafesine sahip yeni Magic Keyboard ile birlikte gelen 16 inç MacBook Pro, bir Mac dizüstü bilgisayardaki en iyi yazma deneyimini vaad ediyor. 16 inç MacBook Pro, eski modellere göre daha uzun pil ömrü ile de karşımıza çıkıyor

Profesyoneller MacBook Pro’nun 500 nit, P3 geniş renk yelpazesine sahip Retina ekranı karşımıza çıkıyor. Bu ekran, 16 inç genişliğiyle şimdiye kadar üretilen en büyük Retina dizüstü bilgisayar ekranı olmayı başarıyor. 3072×1920 çözünürlüğe ve 226 ppi ile daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip 16 inç Retina ekran, yaklaşık 6 milyon pikselin yanı sıra daha da etkileyici bir ekran deneyimi sunuyor.

 

16 inç Macbook Pro: 64 GB RAM ve 8 TB depolama sunabiliyor

Apple cihazı saıtn almak isteyenlere 16 GB’dan 64 GB’a kadar RAM seçenekleri sunarken, DDR4 RAM’ler 2666 MHz hızında çalışıyor. Ek olarak Macbook Pro, 8 TB’a kadar depolama alanı ile dünyada bir ilke imza atıyor.

Standart model 512 GB depolama alanı ile geliyor. Bir önceki nesilde yani 15 inçlik modellerde bu 256 GB seviyesindeydi.

Tasarımsal açıdan dikkat çekmiyor olsa da, kullanıcıların uzun süredir beklediği klavye değişimi yapıldı. Apple’ın kelebek klavye mekanizması, birçok kullanıcının klavye sorunları ile karşı karşıya kalmasına neden olmuştu.

Magic Keyboard isimli yeni klavye için iMac Pro’dakinden ilham alındığı söyleniyor. Touch Bar için sizlerle paylaştığımız detaylar doğru çıktı, fiziksel ESC tuşuna geri dönülürken parmak izi okuyucu dokunmatik alandan ayrıldı.

Ters döndürülen T biçimindeki ok tuşları ile kod satırları arasında dolaşmanın veya oyun oynamanın daha akıcı hale geldiği belirtiliyor. Ek olarak 1 mm hareket mesafesine sahip olan Magic Keyboard’ın, geliştirilmiş makas tipi mekanizma ile hassas, rahat ve sessiz bir yazma deneyimi sunduğu dile getiriliyor.

16 inç Macbook Pro fiyatı

Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarı 18299 TL başlangıç fiyatına sahip. Daha önce belirttiğimiz bu model 512 GB depolama alanı sunuyor. 1 TB’lık modeli satın almak istediğinizde ise 21499 TL fiyat etiketi sizi karşılıyor.

Tabi, işlemciden depolamaya kadar tüm bileşenleri yükselttiğinizde ise 47899 TL fiyat ile karşılaşıyorsunuz.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz