Ana Sayfa Apple Trump Apple fabrikasını gezdi! Neler oldu?

Trump Apple fabrikasını gezdi! Neler oldu?

0

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberde Trump’ın Apple’ın Teksas’daki fabrikasını gezeceğini öğrenmiştik. Tüm teknoloji dünyasının ilgisini çeken haber gerçekleşti ve Trump Apple fabrikasını gezdi.

Trump Apple fabrikasını gezdi

ABD başkasını Donald Trump, Apple CEO’su Tim Cook ile beraber Teksas’daki Apple fabrikasını gezdi. Apple, ABD başkanının gezdiği fabrikada genel olarak Mac Pro üretimini gerçekleştiriyor.

Aşçı ve Trump

Donald Trump Apple fabrikasını gezdikten sonra bazı açıklamalarda bulundu. Tim Cook ile Apple fabrikası gezisinden etkilenen Trump, Tim Cook için, “Büyük saygı duyduğum bir insan olmanın yanında büyük bir lider, büyük bir iş adamı” olarak bahsetti.

Apple yönetimi, ADB ve Çin gerilimi için oluşturulan yasalarda bazı muafiyetler istemişti. Bu muafiyetler, Apple’ın ürünlerinin daha uygun fiyata üretilmesini sağlayan muafiyetlerdi ve ABD yönetimi tarafından kabul edildi. Bu gezinin ardından Apple, kendini ABD yönetimine bir kez daha kanıtlamış oldu. Ayrıca Tim Cook yaptığı açıklamada Mac Pro için “Bir Amerikan tasarımı, Amerikan üretimi ve Amerikan ustalığının bir örneği.” olarak kendi ürünleri hakkında konuştu.

Gelen haberlere bakılırsa, ABD başkanı Apple ile olan ilişkilerinden oldukça memnun. Yapılan bu gezi ile beraber daha da kuvvetlenen ilişkiler sayesinde Apple ileride yaşanabilecek Çin ile krizlerden daha az etkilenecek gibi duruyor.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz