Ana Sayfa Apple iOS 13 ile Fotoğraflar uygulaması daha işlevsel

iOS 13 ile Fotoğraflar uygulaması daha işlevsel

0

Apple, iPhone 11 ailesi ile birlikte iOS’in en yeni sürümünü de kullanıcılarına tanıttı. Birçok yeni özellikle birlikte gelen iOS 13, kullanıma sunulduğundan beri güncelleme alarak en güvenli ve stabil haline kavuştu. iOS 13 özellikleri arasında Fotoğraflar uygulamasına gelen yenilikler de göze çarpıyor. iOS 13 ile Fotoğraflar uygulaması üzerinde daha fazla işlem yapmak mümkün. iPhone fotoğraf ve video düzenleme konusunda artık daha yetenekli diyebiliriz.

iPhone fotoğraf ve video düzenleme konusunda artık daha yetenekli

iPhone fotoğraf ve video düzenleme konusunda iOS 13’ün desteğini de alarak çok daha yetenekli hale geldi.

Fotoğraflar uygulaması, en iyi kareyi seçmek, bu kareyi düzenlemek ve kolayca paylaşmak için akıllı birçok özellik ile zenginleşti. iOS 13 ile Fotoğraflar uygulaması daha yetenekli hale geldi.

Geliştirilmiş düzenleme özellikleri sayesinde kullanıcılar artık yeni araçlarla birlikte daha fazla kontrol sahibi oluyor. Otomatik İyileştirme yoğunluğu da kullanıcı tarafından kontrol edilebiliyor. Ayrıca, bu yoğunluğa bağlı olarak parlaklık, kontrast ve pozlama gibi diğer ayarlar da değişebiliyor.

Fotoğraf düzenleme araçları artık videolar için de kullanılabiliyor. Yani bir videoyu döndürmek, kırpmak ve o videoya Otomatik İyileştirme yapmak artık mümkün. Bu de ikinci bir uygulama ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

A9 çipe veya daha yeni bir modeline sahip iPhone ve iPad’lerdeki Fotoğraflar uygulamasından RAW görüntüleri içe aktarma ve düzenleme imkanı da sunuluyor.

Bir diğer önemli yetenek ise Portre Işığı’nda ışık yoğunluğunu değiştirilebiliyor olması. Portre modunda çekilen fotoğraflara tek renk efekti eklemek de mümkün. Bu da stüdyo kalitesinde fotoğrafların ortaya çıkmasına yardımcı oluyor diyebiliriz.

iOS 13 ile birlikte Fotoğraflar uygulaması da işlevselleşti!

iOS 13 ile birlikte Fotoğraflar uygulamasında arama yapmak da daha pratik hale geliyor. Akıllı yüz tanıma ve konum belirleme özellikleri, fotoğrafta birlikte yer aldığınız kişilere veya fotoğrafın çekildiği konuma göre arama yapabilmenizi sağlıyor ve tam da aradığınız fotoğrafı bulmanızı kolaylaştırıyor. Hatta “Japon restoranı” gibi genel kategoriler veya “üstü açılır araba” ya da “spor festivali” gibi daha spesifik içerikler için de arama yapmak da mümkün.

Fotoğraflar uygulaması, siz daha arama çubuğuna yazmaya başlamadan önce, önemli etkinlik, kişi, yer ve tarihlerin fotoğraflarını gösteriyor. Ayrıca, geçmişte yaptığınız ve şimdi ilginizi çekebilecek veya sizin için önemli olabilecek şeylerin fotoğraflarını da belirliyor.

Fotoğrafların içindeki motosikletler, ağaçlar veya elmalar gibi şeylere göre arama yapmak istendiğinde, gelişmiş yapay öğrenme teknolojisi devreye giriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz