Ana Sayfa Öne Çıkanlar MacBook Pro klavyesi ne kadar ses çıkarıyor?

MacBook Pro klavyesi ne kadar ses çıkarıyor?

0

Apple en yeni MacBook Pro’sunu geçtiğimiz günlerde tanıttı. Yenilenen MacBook Pro’nun klavyesi de değiştirilen özellikler arasındaydı. Peki bu klavye ne kadar ses çıkartıyor?

MacBook Pro klavyesi ne kadar ses çıkarıyor?

Apple’ın değiştirdiği kelebek klavye, çoğu kullanıcının sorunu haline gelmişti. Kelebek klavyeler kullanım sırasında zamanla sorunlar oluşturabiliyordu. Ancak yeni MacBook Pro’da kullanılan klavye değiştirildi. Apple’ın Magic Keyboard olarak adlandırdığı klavye için birçok test yapıldı ve bu testlerden birisi de özel bir ortam oluşturularak gerçekleştirildi.

NewYork’taki bir mühendis ve mimarlık kolejinde oluşturulan özel ortamda birçok cihazın klavye sesi ölçüldü

Yankısız odada yapılan testler sayesinde, desibelmetre kullanılarak  cihazlardan çıkan sesler en net şekilde ölçüldü. Bu testte yer alan dizüstü bilgisayarlar ise 2018 MacBook Air, yeni 16 inç MacBook Pro, 2015 MacBook Pro, Microsoft Surface Laptop 3, Dll XPS 13 ve Google Pixelbook Go. Peki hangi cihazın klavyesi ne kadar ses çıkardı?

  • Daktilo – 60.2 desibel
  • Kelebek klavye kullanan MacBook Air – 41.9 desibel
  • Surface Dizüstü 3 – 33,8 desibel
  • Dell XPS 13 – 32,3 desibel
  • 2015 MacBook Pro – 31.2 desibel
  • ‘Magic Keyboard’ özellikli 16 inç MacBook Pro – 30.3 desibel
  • Pixelbook Go – 30.1 desibel

Test sonuçlarına bakılırsa en yeni MacBook Pro’nun klavyesi, diğer cihazların çoğundan daha sessiz kalmayı başardı. Sonuçlara bakılacak olursa, Apple’ın sorunlu kelebek klavyesi sistemini bırakması ve yeni nesil klavyesini gerçekleştirmesi sorunları çözmüş gibi gözüküyor.

Kelebek klavye, Apple tarafından patentlenmiş ve Apple’ın kendi websitesinde övgü ile bahsedilmişti. Şimdi ise beklenen Apple’ın kelebek klavye sistemini yeni bilgisayarlarda kullanmaması.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz