Ana Sayfa Haberler Apple logosu değişiyor

Apple logosu değişiyor

0

Apple her yıl olduğu gibi bu yılda logosunda değişikliğe gidiyor. Normalde beyaz bir ısırılmış elma olarak karşımıza çıkan logo, bu yıl da Aralık ayının ilk gününde kırmızı olacak. Peki Apple logosu değişiyor haberlerinin ardındaki sır ne? Apple logosu neden değişiyor?

Apple logosu neden değişiyor?

Apple, bazı konularda dikkat çekmeyi ve duyarlı davranışlarda bulunmayı seven bir teknoloji şirketi. Bu kapsamda 1 aralık tarihinde AIDS gününe özel tüm Apple logoları kırmızıya bürünecek. Apple mağazalarının önünde bulunan ışıklı logoların rengi kırmızıya bürünecek. Peki dikkat çekici bu hamlenin arkasında ne var?

Yukarıda da gördüğünüz gibi logonun kırmızıya dönmesi oldukça dikkat çekici. Apple’ın amacı da bu dikkat çekicilikten faydalanarak AIDS hastalığı için farkındalık oluşturmak.

AIDS günü farkındalık oluşturmak için kullanılan 8 farklı kampanyadan sadece bir tanesi. Apple yaklaşık 12 yıldır AIDS ile ilgili yardımlarda bulunuyor. Bunun en büyük örneği ise RED ile yapılan iş birliği. Bu iş birliği ile Apple yaklaşık 12 yıldır AIDS tedavi programlarına destek sağlıyor. Bu destek 12 yıl içerisinde yaklaşık 220 milyon dolar tutarına kadar ulaştı. Apple bu tutara ulaşırken müşterilerinden de destek alıyor. Aldığınız her kırmızı Apple ürünü, bu programa destek oluyor. RED ile iş birliği çerçevesinde elde edilen gelirin %100’ü, Sahraaltı Afrika’da yürütülen HIV/AIDS programlarını finanse etmek için kullanılıyor.

Apple’ın bu davranışı hakkında fikirleriniz neler?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz