Ana Sayfa Apple Yeni MacBook Pro sıkıntılar ile gündemde

Yeni MacBook Pro sıkıntılar ile gündemde

0

Apple, geçtiğimiz günlerde birçok yenilikle beraber yeni MacBook Pro modelini piyasaya sürmüştü. Geçmiş modellerde bulunan kelebek klavye gibi sıkıntılardan arındırılmış yeni MacBook Pro her şeye rağmen sorunları ile gündemde. Görünen o ki, Apple’ın başı sorunlu bilgisayarı ile derde girecek.

En yeni MacBook Pro sorunları ile gündemde

Apple’ın en yeni bilgisayarı geçmiş modellerde bulunan sorunlardan arındırılmış bir şekilde karşımıza çıkmıştı. Kelebek klavye gibi teknik sıkıntılar oluşturan özelliklerden arındırılan MacBook Pro 16, bu kez  kendi sıkıntıları ile gündemde. Apple’ın bu modelde en çok övdüğü özellikler arasında yer alan hoparlörler patlama sorunu yaratarak kullanıcıların canını sıkıyor.

MacBook Pro çok ses getirecek. Altı hoparlörlü ses sistemi, bir dizüstü bilgisayarda daha önce hiç duymadığınız kadar etkileyici bir geniş stereo ses deneyimi sunuyor. Force‑cancelling özellikli çift woofer daha net, daha doğal sesler için sistem titreşimini inanılmaz derecede azaltıyor ve alt bas sınırını yarım oktav genişletiyor.”

Apple’ın resmi sayfasında bu sözler ile anlatılan hoparlörler, dünyadaki birçok noktadan patlama sorunları ile gündeme geldi. Birçok kullanıcı, özellikle bildirim gibi anlık seslerde seste bozulma olduğunu belirtiyor. Kullanıcılar, bu durum için çözümler de üretti ancak bu çözümler kalıcık sağlayamadı.

MacBook Pro 16‘nın böyle bir durum yaşamasını 2 farklı sebebi olabilir. Sorun işletim sistemi ile alakalı ise, basit bir güncelleme ile Apple bu konuyu rahatlıkla çözebilir. Kötü senaryoda ise Apple’ın en yeni bilgisayarı donanımsal olarak sıkıntılı bir süreç geçiriyor. Eğer kötü senaryo gerçekleşirse, kullanıcıların önünde bilgisayarlarını Apple servislerine götürmek gibi sancılı bir senaryo var.

Apple henüz konu ile alakalı bir açıklama yapmadı, ilerleyen günlerde süreci takip edip sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Tüm dünyada yaşanan MacBook Pro sorunları hakkında fikirleriniz neler?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz