Ana Sayfa Apple Apple kamera konusunda yeni bir atakta bulundu!

Apple kamera konusunda yeni bir atakta bulundu!

0

Akıllı telefon kameralarında son dönemlerde gerçekleştirilen ataklar konusunda en dikkat çekici adımları Huawei atmıştı. Samsung ve Xiaomi de farklı kamera sensörleri ile kullanıcılarına farklı modeller sunmuştu. Şimdide benzer olmasa da bir atak Apple’dan geldi. Apple start-up satın aldı!

Apple start-up satın aldı! Peki neden?

Apple bu yıl iPhone 11 serisini tanıtmış ve kamera konusunda büyük yenilikler gerçekleştirmişti. Gece modu ve geniş açılı kamera iPhone kameralarını öne geçirmişti. Şimdi ise Apple Spectral Edge adlı girişimi satın aldı. Peki Spectral Edge neler yapıyor?

Bu uygulama yapay zeka öğrenimini kullanarak çektiğimiz fotoğrafların daha net olmasını sağlıyor. Önce kızılötesi bir fotoğraf çekiliyor ve daha sonrasında bu normal fotoğraf ile bir araya getiriliyor.

Daha sonrasında Spectral Edge, görüntüdeki renk, detay ve netliği daha fazla ortaya çıkarmak için kendi patentli teknolojilerini yapay zeka ile birleştirerek en iyi fotoğrafı ortaya çıkartıyor.

Apple daha kaliteli fotoğraflar konusunda Deep Fusion teknolojisini öne çıkarmış ve yapay zeka kullanılarak nasıl daha iyi fotoğraflar çekilebilir kullanıcılarına göstermişti.

Şimdi ise satın alım yaptığı girişimin yeteneklerine bakınca şaşırmamak çok zor değil. Apple henüz bu satın alımı onaylamadı ancak ortaya atılan iddialar bu şekilde. Apple’ın her hafta 2 şirketi bünyesine kattığını da notlarımız arasına ekleyelim.

Sizce Apple’ın kameralarını geliştirmek konusunda bu adımı mantıklı mı? Sizin iPhone kameralarından beklentileriniz neler?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz