Ana Sayfa Haberler Apple’ın yıllar önce çıkan özelliği hakkında ilginç iddia

Apple’ın yıllar önce çıkan özelliği hakkında ilginç iddia

0

Apple, iPhone’larımızı devamlı güncelleyerek yeni özellikleri ve kullanım kolaylıklarını hayatımıza katıyor. Bu özellikler ve geliştirmeler telefonlarımızı değiştirirken bizim de hayatımızı kolaylaştırıyor. Bunlardan birisi olan Night Shift hakkında ilginç iddialar var. Night Shift işe yarıyor mu sorusu tekrar gündemde

Night Shift işe yarıyor mu sorusu gündemde

Manchester Üniversitesi’nde mavi ışık azaltılması hakkında yapılan araştırmalar Apple’ın yıllar önce hayatımıza soktuğu bir teknolojiyi kötüye çıkartıyor. Apple’ın sağlığımız için iPhone özellikleri arasına eklediği Night Shift, iPhone ekranlarını sarartarak daha rahat uyumamızı sağlıyordu. Ancak araştırmanın ortaya çıkardığı sonuçlar bu özelliğin işe yaramadığı yönünde.

Yapılan araştırmanın sonucuna göre ekranın mavi ışıklardan arındırılıp sarartılması, düşük ekran parlaklığı kullanımından daha etkisiz. Kullanıcılar ekranlarını night shift kullanarak kısık bir şekilde kullandıklarındaki etki, mavi ışığın yoğun olduğu yani Night Shift özelliğininin kullanmadığı durumlardaki etki ile aynı.

Araştırma sonuçlarında düşülen notlar arasında önemli olan etkinin ışığın mavi yoğunluklu yada sarı yoğunluklu olması değil, düşük parlaklıkta olması olduğu belirtiliyor.

Üniversitenin son açıklaması da kullanıcıların akıllarında soru işareti bıraktı. Deney, insanlar üzerinde değil fareler üzerinde yapıldı. Kısacası fareler ile insanların arasındaki benzerliğe dayanılarak bu iddia ortaya atılsa da, iddialar kesinlik kazanabilmiş değil.

Neredeyse tüm akıllı telefonlarda ve yeni nesil monitörlerde gördüğümüz bu mavi ışık azaltma özelliğini kullanıyor musunuz? Bu haberin ardından düşünceleriniz neler?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz