Ana Sayfa Haberler Apple Watch 5 ve iPhone 11 kutusundan çıkıyor!

Apple Watch 5 ve iPhone 11 kutusundan çıkıyor!

0

Apple ürünleri arasında son zamanlarda en çok dikkat çeken ürünlerin kutusunu çıkartıyor ve kutu içeriği neler yakından bakıyoruz. Apple Watch 5 kutu açılışı ile beraber iPhone 11’de kutusundan çıkıyor!

Apple Watch 5 kutu açılışı

Apple Watch 5 özellikleri neler?

Apple Watch Series 5 özellikleri ile dördüncü neslinden farklılık kazanıyor. Tasarım tarafındaki farklılıklara baktığımızda artık bizi tıpkı geleneksel bir saat gibi her zaman açık Açık Retina ekran karşılıyor. Bu sayede saati görmek için kullanıcının bileğini kaldırmasına ya da ekrana dokunmasına gerek kalmıyor. Hiç uyumayan ekranının yanında yeni nesil Apple Watch’un kasası ilk kez yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor. iPhone XR‘ın üretim sürecinden elde edilen materyali geri dönüştürülerek Apple Watch olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda yeni kadran tasarımları da yeni saate ekleniyor.

Düşük güç tüketen Force Touch özellikli LTPO ekran ile gelen saatin ekran yenileme hızı 60 Hz. 44 mm’lik versiyon kullanıcıya 977 milimetre kare ekran alanı sunarken, 40 mm’lik versiyonda bul alan 759 milimetre kareye düşüyor.

44 mm’lik modelin ekranı 368 x 448 piksel çözünürlük sunarken, 40 mm’lik modelin ekranı 324 x 394 piksel çözünürlük sunuyor. Bu verilere göre, yeni nesil saat, Series 3 modelinden yüzde 30 daha geniş bir ekrana sahip diyebiliriz.

İşlemci tarafına baktığımızda bizi 64 bit çift çekirdekli S5 işlemci karşılıyor. Bu işlemci Apple Watch Series 3 modelindeki S3 işlemciye göre, 2 kata kadar daha yüksek hız sunuyor. Digital Crown ise artık dokunsal geri bildirim özelliğine kavuşuyor. Aynı zamanda yeni nesil saatin 32 GB kapasiteye sahip olduğunu da belirtelim. Ayrıca, saatte W3 wireless bağlantı çipi de kullanılıyor.

Pusula özelliğine kavuşan saatte elektriksel kalp sensörü de bulunuyor. Barometrik altimetre, ikinci nesil optik kalp sensörü, acil SOS, ivme ölçer, jiroskop, ortam ışığı sensörü de saatin diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Şarj edilebilir yerleşik lityum iyon pil ile gelen akıllı saat, kutudan yine manyetik şarj kablosu ile çıkıyor. Şarjı tamamen dolu bir Apple Watch Series 5, 18 saate kadar pil ömrü sunuyor.

iPhone 11 özellikleri

Arkasında ve önünde cam tasarımın hakim olduğu telefonun çerçevelerinde ise 7000 serisi alüminyum görülüyor. Ayrıca telefon IP67 sertifikası ile birlikte suya ve toza karşı dayanıklılık sunuyor.

Telefonun ön tarafında ise geçmiş dönemin iPhone modellerinde olduğu gibi çentikli ekran yapısı bizleri karşılıyor. 6.1 inçlik Liquid Retina  ekrana sahip olan telefon başarılı bir ekran / kasa oranı sunuyor.  828 x 1792 piksel çözünürlüğündeki ekran 324 ppi yoğunluğa sahip. Ekranda geniş renk gamı, True Tone ve 120Hz dokunmatik algılama özelliği bulunuyor.

iPhone 11, Apple 13 işlemcisinden güç alıyor. 7nm+ üretim süreci ile üretilen bu işlemci, Apple A12’ye göre daha yüksek performans ve daha başarılı bir batarya ömrü sunuyor. Apple, bu işlemcinin tüm telefon işlemcilerinden daha yüksek performans verdiğini belirtiyor.

Telefonun RAM ve depolama alanı tarafında baktığımızda ise 64/256/512 GB hafıza varyasyonlarına yer veriliyor. Ayrıca cihaza 4 GB RAM bulunuyor. Apple, iPhone 11 modelinde de istikrarlı bir şekilde davranarak MicroSD kart girişine yer vermiyor.

iphone 11 kamera

iPhone 11, bir önceki amiral gemisi iPhone modeli gibi çift arka kamera ile geliyor. 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip ana kamera ile birlikte gelen kamera kurulumunda ayrıca ultra geniş açı çekim yapabilen kameranın yer aldığını görüyoruz. Apple tarafında ilk defa gördüğümüz ultra geniş açı kameranın çözünürlüğü, 12 Megapiksel şeklinde.

Arka taraftaki kameralarda PDAF ve OIS desteği olduğunu görüyoruz. Fotoğraf ve panoramik çekimlerde HDR desteğinin bulunduğu telefonda Quad-LED dual-tone flaş görev alıyor.

Video tarafına baktığımızda telefonun 4K çözünürlüğünde 60 FPS’e kadar video çektiğini görüyoruz. Stereo ses kaydı ve HDR desteği burada da karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra uzun zamandır beklenen gece modu özelliği de bu iPhone ile birlikte bizleri karşılıyor.

Ön tarafta 12 Megapiksel çözünürlüğünde ToF 3D kamera karşılıyor. 1080p 60 FPSvideo kaydına olanak sağlayan bu kamerada da HDR özelliği hazır bulunuyor.

Bluetooth 5.0 bağlantısına destek veren telefonda NFC özelliği de bulunuyor. Hızlı şarjı destekleyen telefonda USB Power Delivery 3.0 bulunuyor. Telefonda kulaklık girişi ise yer almıyor. Ayrıca telefonun hoparlörleri Dolby Atmos desteğine de sahip.

Telefon, en yeni işletim sistemi iOS 13 ile kutusundan çıkıyor. En yeni yazılımsal özelliklere yer veren telefonda güvenlik önlemi olarak da Face ID yer alıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz