Ana Sayfa Apple iPhone gece modu ile etkili fotoğraf çekmenin sırları

iPhone gece modu ile etkili fotoğraf çekmenin sırları

0

iPhone gece modu özelliğine kavuştuğundan beri karanlık ortamlarda en etkili fotoğrafları çekme konusunda iddialı. Bu durum, geceleri ay ışığında bir manzara veya loş ışıkta bir portre fotoğrafında da dahil. Peki iPhone gece modu kullanarak en etkili fotoğrafı çekmenin sırrı ne? Gelin yakından bakalım

iPhone gece modu ile etkili fotoğraflar çekmenin sırrı

iPhone 11 serisi ile beraber gece modu özelliği iPhone kullanıcılarının hayatına girdi. Kullanıcıların çok sevdiği bu özelliği kullanmanın elbette bazı sırları var. İlk adım, sabit nesneler.

iPhone kamerası belirli bir süre boyunca ışığı lensin içerisinde toplayacağı için en iyi sonuçları almak için dikkat etmeniz gereken ilk şey hareketsiz bir nesneyi çekmek. iPhone, hareketsiz bir nesneden yansıyan ışığı toplayacak ve yapay zeka ile beraber en iyi sonucu ortaya çıkaracak.

Sabit nesneler, sabit bir iPhone

iPhone sabit nesnelerden gelen ışığı toplarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta iPhone’un sabit kalması. iPhone, OIS ve yapay zeka ile sizin yaptığınız küçük hareketlerin negatif etkisini ortadan kaldırabiliyor. Ancak en iyi sonuç, her zaman sabit bir iPhone ile sabit bir nesneyi çekmekten geliyor.

Sizin hareketlerinizden yola çıkan yapay zeka

iPhone, sabit kaldığında en iyi işi çıkarabiliyor. Ve bunu anlayabiliyor. Geceleri gökyüzünü, yıldızları veya farklı şeyleri çekmek için iPhone’u sabit bir tripot üzerine konumlandırdığınızda iPhone bunu anlayabiliyor. Anlamasının ardından sizler için en yüksek birleştirme süresini kullanıyor ve en iyi fotoğrafı ortaya çıkartıyor.

Eğer sizde iPhone’un gece modu ile çekilen fotoğraflarını merak ediyorsanız sizler için hazırlağımız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz