Ana Sayfa Apple Apple’ı tehdit eden Türk’ün başına gelenler!

Apple’ı tehdit eden Türk’ün başına gelenler!

0
Cropped shot of an unidentifiable hacker using a laptop late at night

Apple’ın açıklarını bulup ödül alanlar kadar Apple’ı tehdit edenler de yok değil. Apple’ın açığını bulan Türk, bu açıkla ödül almayı seçmek yerine Apple’ı tehdit etti. İşte Apple’ı tehdit eden Türk ve hazin sonu

Apple’ı tehdit eden Türk

Londra’da yaşayan Kerem Albayrak, 319 milyon iCloud hesabına erişimi olduğunu ve bu erişimi kötüye kullanacağını Apple’a belirterek bazı isteklerde bulundu. Bu erişimi kötü kullanmamak için Apple’dan 100.000 dolar isteyen Türk, bu durum hakkında ısrar edince başına kötü şeyler geldi.

Apple, ABD ve İngiltere polisine durum hakkında bilgi verdi. Olaya müdahale eden polis, Londra’da yaşayan Türk’ün evine baskın gerçekleştirdi. Olay yerinde Türk’e ait bilgisayar ve telefonlar bulundu. Telefonun içerisinde sözde “Türk Suç Ailesi” hakkında bilgiler de bulundu.

Yakalanmasının ardından ifade veren Türk’ün verdiği ifadeler de dikkatten kaçmadı. Türk, olayı bilerek yaptığını ve ancak internette gücünüz varsa şöhrete ulaşabilirsiniz dedi.

Apple’ı tehdit eden Türk’ün bilgisayarında ve elektronik cihazlarında araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada tehditte bahsedilen 319 milyon adet iCloud hesabı hakkında herhangi bir veriye ulaşılamadı.

Londra’da yaşayan Kerem Albayrak’a 2 yıl süreli hapis cezası verildi ancak bu ceza çevrildi. Albayrak, 3.000 saat kamu hizmetinde bulunacak ve 6 ay boyunca evinden çıkamayacak.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz