Ana Sayfa Öne Çıkanlar Mac bilgisayarlar nasıl sıfırlanır?

Mac bilgisayarlar nasıl sıfırlanır?

0

MacOS işletim sistemini kullanan bilgisayarlarda format olarak adlandırabileceğimiz işlem Windows bilgisayarlara göre farklılık gösteriyor. Peki MacBook sıfırlama işlemi nasıl yapılır?

MacBook sıfırlama işlemi nasıl yapılır?

Apple bilgisayarlarınızı nasıl sıfırlayacağınızı ve işletim sistemini nasıl tekrar yükleyebileceğinizi bu videomuzda gösterdik. Ayrıca bu işlemi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğine değindik. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.

Mac bilgisayarları neden sıfırlamamız gerekiyor?

Kullandığımız cihazları sıfırlamak önemli bir durum haline geliyor. Bilgisayarın içerisindeki depolama alanının yüksek seviyede kullanılması veya bilgisayarın kullandığı dosyaların hatalara sahip olabilmesi bilgisayarı yavaşlatabiliyor. Eğer bilgisayarınız eskisinden daha yavaş bir hale geldiyse, bilgisayarınızın rahatlaması için içindekileri boşaltmak ve işletim sistemini yeniden kurmak işe yarayabilir.

Önemli olan bir diğer durum ise bilgisayarınızı başka birisine satmanız veya başka birisinin kullanması. Bu durumda bilgisayarın sıfırlanması önemli bir yer arz ediyor. Bilgisayarınızın içerisinde bulunan belgelerin ve hesapların başka insanların eline geçmesi büyük tehlike yaratabilir.

MacOS işletim sisteminin sıfırlama işleminin nasıl gerçekleştirileceğini videomuzdan izleyebilir, herhangi bir sıkıntı yaşamanız durumunda Apple Destek üzerinden sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz