Ana Sayfa Apple Apple’dan performans için önemli karar

Apple’dan performans için önemli karar

0

Apple, maliyetleri düşürmek adına kendi grafik işlemci birimini üretmeye karar vermeden önce, Imagination Technologies isimli şirket ile çalışıyordu. Uzun süre birlikte çalışan şirketin arası, Apple’ın kararı ile bozuldu ve önemli bir gelir kaybı yaşayan Imagination bu durumdan Apple’ı sorumlu tuttu. Şimdi ise Apple ve Imagination cephesinden yeni bir haber geldi. Apple grafik işlemci birimi konusunda yine Imagination’a güvenecek.

Apple ve Imagination tekrar el sıkıştı

Imagination, Apple’ın PowerVR grafik işlemci birimini satın alması sayesinde pazarda varlığını sürdürmeye devam ediyordu. Ancak, 2017 yılında Apple tarafından alınan karar ile zora düştü.

Şimdi ise ikili tarafından bir uzlaşma haberi geldi. İlk açıklamayı Imagination yaptı.

Apple ve Imagination yoluna kaldığı yerden devam edecek.

Apple grafik işlemci birimi için lisans aldı

Yapılan açıklamada, Imagination patentleri için Apple’a uzun süreli bir lisans verildiği açıklandı.

Imagination’ın teknolojisine baktığımızda şirketin yakın zamanda IMG A serisi grafik işlemci birimini tanıttığını görüyoruz. Piyasadaki en hızlı grafik işlemci teknolojisine sahip olduğu söylenen bu işlemcilerin 2020 yılında çıkacak iPhone modellerinde kullanılma ihtimali de böylece güçlenmiş oldu.

Apple yalnızca iPhone modellerinde değil artırılmış gerçeklik gözlüğü ve ARM tabanlı MacBook modelinde de Imagination’ın teknolojisinden faydalanabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz