Ana Sayfa Apple Apple Watch 5 inceleme

Apple Watch 5 inceleme

0

Apple’ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı ve dünyanın en çok satan saat serisi olmayı başaran serinin son üyesi Apple Watch 5 özellikleri neler Apple Watch 5 inceleme ile yakından bakıyoruz!

Apple Watch 5 inceleme

Apple’ın son çıkardığı akıllı saatim Apple Watch 5 sağlık, bağlantı, tasarım konusunda bu yıl karşımıza yenilenmiş özellikler ile karşımıza çıktı. Peki Apple Watch 5 satın alınca ne olacak, hangi özellikler ile karşılacağız gelin yakından bakalım.

Apple Watch Series 5 özellikleri

Apple Watch Series 5 özellikleri ile dördüncü neslinden ayrılıyor. Tasarım tarafındaki farklılıklara baktığımızda artık bizi tıpkı geleneksel bir saat gibi Hep Açık Retina ekran karşılıyor. Bu sayede saati görmek için kullanıcının bileğini kaldırmasına ya da ekrana dokunmasına gerek kalmıyor. Hiç uyumayan ekranının yanında yeni nesil Apple Watch’un kasası ilk kez yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor. iPhone XR‘ın üretim sürecinden elde edilen materyali geri dönüştürülerek Apple Watch olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda yeni kadran tasarımları da yeni saate ekleniyor.

Düşük güç tüketen Force Touch özellikli LTPO ekran ile gelen saatin ekran yenileme hızı 60 Hz. 44 mm’lik versiyon kullanıcıya 977 milimetre kare ekran alanı sunarken, 40 mm’lik versiyonda bul alan 759 milimetre kareye düşüyor.

44 mm’lik modelin ekranı 368 x 448 piksel çözünürlük sunarken, 40 mm’lik modelin ekranı 324 x 394 piksel çözünürlük sunuyor. Bu verilere göre, yeni nesil saat, Series 3 modelinden yüzde 30 daha geniş bir ekrana sahip diyebiliriz.

İşlemci tarafına baktığımızda bizi 64 bit çift çekirdekli S5 işlemci karşılıyor. Bu işlemci Apple Watch Series 3 modelindeki S3 işlemciye göre, 2 kata kadar daha yüksek hız sunuyor. Digital Crown ise artık dokunsal geri bildirim özelliğine kavuşuyor. Aynı zamanda yeni nesil saatin 32 GB kapasiteye sahip olduğunu da belirtelim. Ayrıca, saatte W3 wireless bağlantı çipi de kullanılıyor.

Pusula özelliğine kavuşan saatte elektriksel kalp sensörü de bulunuyor. Barometrik altimetre, ikinci nesil optik kalp sensörü, acil SOS, ivme ölçer, jiroskop, ortam ışığı sensörü de saatin diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Şarj edilebilir yerleşik lityum iyon pil ile gelen akıllı saat, kutudan yine manyetik şarj kablosu ile çıkıyor. Şarjı tamamen dolu bir Apple Watch Series 5, 18 saate kadar pil ömrü sunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz