Ana Sayfa Apple Apple iPhone’u neden yavaşlatıyor?

Apple iPhone’u neden yavaşlatıyor?

0

Geçtiğimiz yıllarda Apple iPhone’ları yavaşlatıyor mu sorusu gündeme gelmişti. Akıllı telefon kullanıcıları tarafından çok ciddi tepki gören Apple, konuya bir açıklık getirmiş ve kullanıcıların gönlünü alabilmek için iPhone pil değişiminde büyük bir indirime gitmişti.

Peki, Apple telefonları gerçekten yavaşlatıyor mu?

Konu çok tartışıldı ve birçok test yapıldı. Eski bir iPhone modelinin pilini değiştirdiğinizde telefon gerçekten hızlanıyor ve performans testlerinde daha iyi bir sonuç alıyordu. Bu olayın ortaya çıkış sebebi de aslında tamamen basit bir YouTube videosuydu. Videoda iPhone 6’nın pili değişmeden önce ve değiştikten sonra yapılan testlerde ciddi bir performans testi iddiası  ortaya atılmış ve gerçekten de ispatlanmıştı!

Apple’ın amacı ne?

Aslında herkes Apple’a suçlu gözü ile baksa da Apple düşünüldüğü kadar suçlu değil. Yapılan bu hamle ile beraber birçok kullanıcının yaşayacağı bir sorunun önüne geçildi. Çok basit bir şekilde özetlemek gerekirse telefonunuzun eskiyen bataryası işlemcinize gerekli gücü veremeyecek kadar zorlandığında telefonunuzda ani bir kapanma gerçekleşebiliyordu. Böyle bir sorun karşısında sorunu anlayamayan kullanıcı telefonunda daha ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünüp telefonunu yetki servise götürüyordu. Basit bir pil yetersizliğinin ardından gelen bunca sorun kullanıcıyı telefondan  ciddi bir şekilde soğutuyordu.  Milyonlarca cihazda aynı anda bu sıkıntıların doğmasının ardından bir çözüm bulunması gerekiyordu.

Apple telefonlarımızı sessiz sedasız yavaşlattı!

Evet, Apple yayınladığı güncelleme ile telefonlarımızdaki işlemci gücünü kasıtlı olarak düşürdü ve bize bunu söylemedi. Gerçek manada telefonumuz yavaşladı ve bunu her ne kadar başka sorunlara bağlasakta günün sonunda bir YouTube videosu bu gerçeği ortaya çıkardı. Yenilenen batarya ile beraber telefon eski gücüne tekrar kavuşuyordu ve herhangi bir yavaşlama olmuyordu. Apple’ın belkide basit bir çözüm olarak düşündüğü bu çözüm başına gerçekten bela oldu ve çok ciddi bir şekilde aleyhine işlendi.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz