Ana Sayfa Apple En çok satan iPhone modeli hangisi?

En çok satan iPhone modeli hangisi?

0
En-cok-satan-iPhone

Apple dördüncü çeyrek raporuna göre ABD’de en çok satan iPhone modelleri belli oldu. Gelin bu modellerin neler olduğuna beraber bakalım.

Bildiğiniz gibi her yılın eylül ayında Apple lansmanı yapılıyor ve o yılın iPhone’ları tanıtılıyor. 2019 yılının eylül ayında tanıtılan iPhone 11 ailesi, üç farklı bütçeye hitap etmesiyle sevilmişti. Üçlü kamera kurulumu, şık tasarım ve renk skalasının genişliği ise iPhone 11 ailesinin bu özellikleri kullanıcıların göz bebeği olmasını sağlamıştı.

En-cok-satan-iPhone

Resmi olmayan CIRP raporuna göre, eylül ayında tanıtılan ve satışa sunulan iPhone 11’in bu listede başı çektiği görülüyor. Rakamlarda 2019 yılında ABD’de satılan iPhone’ların yüzde 69’u yeni modeller olduğu görülüyor.

Yayınlanan raporda en çok satan modellerin sırasıyla iPhone 11, iPhone XR, iPhone 11 Pro Max olduğu görülüyor. Geçenlerde ortaya çıkan bir rapora göre de 2019 yılında en çok satılan telefonlar arasından göz kırpan iPhone XR, yeni yayınlanan raporda da yer aldı. Neredeyse 2 yıl geçmesine rağmen ikinci sırada yer almasının sebebi ise yüksek performansına göre, uygun kalan fiyat etiketi diyebiliriz.

En çok satılan iPhone’larda ilk sırada iPhone 11’in yer aldığını söylemiştik. Yüzde 39 oranında satılarak liderlik koltuğuna oturan model, ailenin en uygun fiyatlısı olarak da karşımıza çıkıyor. iPhone XR ise aradan geçen zamana rağmen yüzde 18’lik bir oranla ikinci sırada buluyor kendisini.

Apple’ı memnun edecek bu anketin rakamlarına göre, satışların yüksek olması yatırımcı tarafında da yüzleri güldürüyor. Zira bu tarz raporlar veya anketler yayınlandıktan kısa bir süre sonra Apple hisselerinde yükseliş yaşanıyor. Dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan teknoloji devinin resmi rakamları 28 Ocak 2020 tarihinde paylaşması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz