Ana Sayfa Apple iPhone 9’un üretimine Şubat ayında başlanıyor

iPhone 9’un üretimine Şubat ayında başlanıyor

0

Uygun fiyatlı bir iPhone beklentisi yıllardır dilimizdeydi. 2019 yılının son aylarında daha da şiddetli hale gelen iddialara karşılık yayınlanan yeni bir rapor iPhone SE 2 ve iPhone 9 olarak adlandırılan cihazın bu şubat ayında seri üretime gireceğini söylüyor.

iPhone 9 mu yoksa iPhone SE 2 mi karmaşası

Birçok Apple analisti, Apple tarafından iPhone SE 2’nin geleceğini söylemiş hatta bazıları iPhone 9 olarak adlandırılacağını söylüyor olsa da heyecan ile beklenen model ile ilgili Bloomberg bir haber yayınladı. Yayınlanan habere göre, daha önce bildirilen detayların çoğunun yinelendiği görülüyor.

Türkiye’den de birçok kullanıcının uygun fiyatlı iPhone fikrine heyecanlanarak baktığı biliniyor. Bu nedenle açıklanan detaylar da oldukça önemli. Şubat ayında üretimine başlanacak bu uygun fiyatlı iPhone’lar için tanıtım günü ise mart ayını işaret ediyor. Yani konu hakkında detaylara ulaşmak için mart ayını beklemek sağlıklı görünüyor.

iPhone 9

Yeni iPhone’un tahmin edilen olası özellikleri

Apple’ın söz konusu iPhone’u “Mart ayı başlarında” resmi olarak piyasaya sürmeye hazırlandığını ve üretimin Foxconn, Pegatron ve Winstron arasında paylaşıldığını söylüyor. Peki bu iPhone 9 hakkında neler biliniyor? Ana ekran düğmesine sahip olacağı düşünülen telefonun, Touch ID’ye sahip olacağı, iPhone 11’lerde yer alan A13 işlemciye ve iPhone 8 benzeri bir tasarıma sahip olacağı söyleniyor. Gerçi bu iddiaların ortaya atıldığı sırada, iPhone 6 benzeri bir tasarıma kavuşacağı da söylenmişti, ancak ilerleyen günlerde iPhone 8 tasarımı üzerinde hem fikir olundu gibi duruyor.

Uygun fiyatlı iPhone ne kadar uygun fiyatlı olacak?

Arkada beklenenler ise tekli bir kamera kurulumu ve cam bir panel. Deneyimli Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun önceki tahmin raporlarına göre, iPhone SE 2 ya da bir diğer adıyla iPhone 9’un başlangıç fiyatının 399 dolar gibi olacağı tahmin ediliyordu. Bu ise oldukça iyi bir rakam zira yıllar önce kullanıcıların beğenisine sunulan iPhone 8’in 64 GB’lık depolama seçeneği 449 dolar olduğuna göre, yeni bir işlemci ve 2020 model bir cihazın 399 dolar olması cazip duruyor.

Şimdi uygun fiyatlı iPhone için isim konusunda da bir uzlaşma söz konusu değil. Ming-Chi Kuo
“iPhone SE 2” olarak adlandırılacağını söylerken, başka raporlardaki tahminlere göre, iPhone 8’in benzeri olacağı ve sonra çıkacağı için iPhone 9 olarak adlandırılacağı yönünde. Yine de söz konusu detayların gerçek olup almadığına mart ayında ulaşacak gibi duruyoruz. Siz iPhone 9 ya da iPhone SE 2 hakkında ne düşünüyorsunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz