Ana Sayfa Apple Google, Apple’ın tarayıcısında önemli bir açık buldu!

Google, Apple’ın tarayıcısında önemli bir açık buldu!

1
Apple Safari

Sevilen tarayıcılar arasında yer Apple’ın Safari’si yeni yayınlanan bir makale ile güvenlik açığının olduğu ortaya çıktı.

Makalede söz konusu Apple Safari güvenlik açığının iPhone modellerindeki Safari’de geçerli olduğu bildirildi. Google’daki mühendisler tarafından tespit edilen toplam 5 açık, kullanıcıların internetteki hareketlerini izliyor. Bu nedenle kullanıcıların internet üzerindeki gezinme hareketlerini de inceleyen açık nedeniyle kullanıcıların ne yaptığı da kaydedilmiş oluyor.

Apple güvenlik açıklarına geçit vermeyen daha doğrusu güvenlik açığına tahammülü olmayan bir şirket olarak tanımlanıyor. Birkaç yıl önce de söz konusu duruma karşı Akıllı İzleme Önleme özelliğini kullanıma sokmuştu.

Bu özellik sayesinde kullanıcıların internetteki hareketleri gözlenemiyordu. Ancak bu sistem hackerların ekmeğine yağ sürmüş gibi duruyor. Bu açık ile beraber kullanıcıların izlenmiş olduğu da ortaya çıkıyor.

Apple Safari

Apple Safari açıklarını düzeltti

Google çalışanları ise bu açığı bularak, iPhone üzerinden Safari kullanan birçok kişinin hareketlerini izleyebildi. Google’daki mühendisler daha önce de Safari’yi kapsayan bir dizi açık bulmuştu. Söz konusu açıkların bildirilmesinden sonra Apple hem Google’a teşekkür ette hem de bu açıkları düzeltti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz