Ana Sayfa Haberler iPhone 11 Pro’nun ultra geniş açısından Türkiye!

iPhone 11 Pro’nun ultra geniş açısından Türkiye!

0

Geniş görüş açısına sahip görüntüler üretmesi ile akıllı telefonların önemli bir parçası haline gelen ultra geniş açılı kameralar, özellikle manzara fotoğrafçılığında çok başarılı işler çıkarıyor. iPhone 11 Pro modelinde de gördüğümüz ultra geniş açılı kamera, öğelerin çoğunu kadraja sığdırmaya yardımcı oluyor. Bu yetenekleri test eden profesyonel Türk fotoğrafçılar, iPhone 11 Pro’ları aldı ve Türkiye’yi fotoğraflamak için yola çıktı. Kültürel ve coğrafi zenginliklerle dolu Türkiye, iPhone 11 Pro ultra geniş açılı kamera özelliği ile fotoğraflandı.

İşte size İstanbul Boğazı’ndan, Haliç’e, Kayseri’nin Yılkı Atlarından Kapadokya’nın balonlarına Türkiye’nin büyüleyici manzaralarını daha geniş bir açıdan seyrettirebilecek fotoğraflar…

iPhone 11 Pro ultra geniş açılı kamera özelliği ile fark yaratıyor

Profesyonel Türk fotoğrafçıları, iPhone 11 Pro ile Türkiye’yi fotoğrafladı. Ortaya çıkan manzaralarda iPhone 11 Pro’da yer alan ultra geniş açısının neler yapabildiğini de görmüş olduk.

Fotomuhabir Kerem Uzel yaptığı çalışmayı şöyle anlattı:

“Benim için İstanbul’u güzel kılan şey deniz. İstanbul Boğazı’nın insanı tesiri altına alan büyüleyici etkisinden yola çıkarak insanların denizle olan ilişkisi üzerinden şehir fotoğrafları çekmeyi planladım. İki yakadan sahil bölgeleri, Haliç üzerine yeni yapılmış köprü gibi alanları seçtim. iPhone 11’in ultrawide kamerasının geniş görüş açısı ile şehrin büyüklüğü ve insanların ne kadar küçük kaldığının hissini vermek istedim. Ve çekimlerimde mesafeleri de bunu öne çıkarak şekilde ayarladım.

Fotoğraflarımda post proses için Lightroom App ve Photoshop App‘den faydalandım. Ayrıca iPhone için JOBY TelePod Mobile Tripod kullandım. Ben genelde sokak fotoğrafçılığı yaptığım için ergonomik olarak beni rahatlattı ve daha hızlı çalışmamı sağladı.Ve tabii ki Ultra Wide çekimlerde kameranın olduğu köşeden parmağın fotoğrafın içine girmesi durumu engellenmiş oldu.”

Fotoğraf Dergisi Yayın Yönetmeni Ömer Serkan Bakır ise şunları söyledi:

“Kapadokya’nın en fotoğrafik konularından biri olan balonları bu kez aşağıdan iPhone 11 Pro ile fotoğrafladım. Balonların kalkışını fotoğrafladıktan sonra sarı tonları çok hoşuma giden bir balonu takip etmeye başladım. İndiği yerde balonu söndürmeye başladıklarında içerisine girip Ultra Geniş Açı kamerayla bu abartılmış perspektife sahip fotoğrafı çekebildim. Balonun içerisine giren ters ışık fotoğrafa ayrı bir hava kattı doğrusu…”

Çalışmaya aynı zamanda seyahat fotoğrafçısı Çiler Geçici, gezgin fotoğrafçılar Burçin ve Erdi Vahid de katıldı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz