Ana Sayfa iPhone Apple dikte nedir, nasıl açılır? (Video)

Apple dikte nedir, nasıl açılır? (Video)

0

Sihirli Elma YouTube kanalında Apple kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıran özellikleri anlatmaya Apple dikte özelliği nedir sorusunu cevaplayarak devam ediyoruz.

Apple dikte özelliği nedir?

Apple dikte özelliği ile beraber kullanıcılar, herhangi bir Apple cihazında bu özelliği kullanarak klavye kullanmadan normalden daha hızlı bir şekilde yazı yazabiliyorlar.

Dikte özelliği ile cihazınız klavye kullanmadan yazı yazma imkanınız sizlere sunuyor. Siz, dikteyi etkinleştirdiğiniz zaman konuşmanızla beraber cihazınız konuştuklarınızı yazmaya başlıyor. Konuşmanız bitene kadar dilediğiniz süre boyunca cihazınıza yazı yazdırabilir ve konuşmanız bittiğinde dikteyi sonlandırabilirsiniz.

Apple’ın iPad, iPhone ve Mac cihazlarında da kullanılabilen bu özelliğini aktif hale getirmek düşünüldüğü kadar zor değil. Ayarlar kısmına gelip sadece dikte araması gerçekleştirip dikteyi bulabilir ve etkinleştirebilirsiniz. Aynı şekilde Mac bilgisayarlarda da ayarlar kısmında yapabileceğiniz basit bir arama ile dikte özellikleri bulup açabilirsiniz. Özelliği aktifleştirdikten sonra iPhone ve iPad’lerin klavyelerinde dikte simgesini görmeniz mümkün. Böylelikle her seferinde yazı ekranında çıkmadan dikte özelliğini açabilirsiniz. Aynı şekilde bu kolaylık Mac bilgisayarlarda da devam ediyor. Dikte ayarlarında seçtiğiniz kısayolu kullanarak dilediğiniz zaman dikte özelliğini aktif edebilirsiniz.

Bu videomuzda, sizler için hayatı kolaylaştıran bir özelliği daha yakından baktık. İyi seyirler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz