Ana Sayfa Apple Yeni iPad Pro tanıtıldı! Türkiye fiyatı açıklandı

Yeni iPad Pro tanıtıldı! Türkiye fiyatı açıklandı

0

Apple, bir süredir merakla beklenen yeni iPad Pro modelini sessiz sedasız tanıttı. 11 inç ve 12.9 inç olmak üzere iki farklı boyut alternatifi ile karşımıza çıkan yeni iPad Pro Türkiye fiyatı da bu tanıtımla birlikte belli oldu. Yeni iPad Pro özellikleri ile neler sunuyor?

Yeni iPad Pro Türkiye fiyatı

Yeni iPad Pro Türkiye fiyatı tabii ki ekran büyüklüğüne göre değişiyor. 11 inçlik model 6.399 TL’lik fiyat etiketine sahip. 12.9 inçlik modelin başlangıç fiyatı ise 7.999 TL. Hücresel bağlantı desteği istediğinizde ise başlangıç fiyatı sırasıyla 7599 TL ve 9199 TL olarak değişiyor.

Yeni iPad Pro ile birlikte iPadOS, trackpad desteğine kavuşuyor. Bununla bağlantılı olarak iPad Pro aksesuarları arasına da Magic Keyboard ekleniyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPad Pro‘larda bu klavye ile uyumlu. Bu klavyeyi satın almak isteyenlerin 11 inç için 2.299 TL, 12.9 inç için 2.699 TL ödemesi gerekiyor.

Yeni iPad Pro özellikleri

Yeni iPad Pro özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak ekran ile başlayalım. 11 inçlik model, 2388 x 1668 piksel çözünürlük sunuyor. 12.9 inçlik modelin çözünürlüğü ise 2732 x 2048 piksel. 264 ppi piksel yoğunluğu ve 600 nit parlaklığın yanı sıra ProMotion, True Tone ve geniş renk gamutu her iki ekranın ortak özelliklerinden sadece bazıları.

Yeni iPad Pro gücünü Apple A12Z Bionic işlemcisinden alıyor. Bu da modelinde, birçok dizüstü bilgisayardan çok daha güçlü olduğuna işaret ediyor.

Sekiz çekirdekli bir GPU’ya sahip olan işlemcinin termal mimarisi çok daha geliştirilmiş durumda. Bu sayede tableti kullanarak 4K video düzenlemenin ve 3D modeller tasarlamanın mümkün olduğunu dile getiren Apple, 10 saate kadar pil ömrü, daha hızlı Wi-Fi ve gigabit LTE desteği ile karşımıza çıktı.

Yeni iPad Pro ile iPad dünyasında da ikili kamera kurulumuna geçiyoruz. Arkada 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram değerine sahip ana kameraya 10 Megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Bu kameranın diyafram değeri ise f/2.4.

4K çözünürlükte 60 FPS video kaydı gerçekleştirebilen tablet, bu işlemi hem geniş hemde ultra geniş açılı kamera ile gerçekleştirebiliyor. Ön tarafta ise 7 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekmeye ve Full HD 60 FPS video kaydı yapmaya imkan tanıyan f/2.2 diyaframa sahip TrueDepth kamera yer alıyor.

2x optik ve 5x dijital yakınlaştırma yapabilen tablette yer alan diğer sensör ise LiDAR tarayıcı.

Foton düzeyinde ve nano saniye hızında çalışan LiDAR Tarayıcısı, etraftaki nesnelerin mesafesini 5 metreye kadar ölçebiliyor ve hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabiliyor. iPadOS’teki yeni derinlik yazılım çerçeveleri, LiDAR Tarayıcısı tarafından ölçülen derinlik bilgilerini her iki kamera ve hareket sensörlerinden gelen verilerle bir araya getiriyor ve A12Z Bionic çipteki bilgisayarla görü teknolojileri aracılığıyla geliştirerek manzaranın daha detaylı olarak anlaşılmasını sağlıyor. Tüm bu unsurların birbirleriyle yakından entegrasyonu sayesinde, iPad Pro’da yepyeni ve farklı AR deneyimleri yaşanabiliyor.

iPadOS’e trackpad desteği geliyor

iPadOS 13.4, daha doğal bir yazma deneyimi sunmak ve yazma, metin seçme, çalışma sayfalarında düzenleme yapma ve profesyonel iş akışlarıyla çalışma gibi görevlere daha fazla hassasiyet katmak için iPad’e ilk kez trackpad desteği getiriyor. Dokunmatiğin öncelikli olduğu iPad deneyimi için özel olarak geliştirilen imleç, Ana Ekran veya Dock’taki kullanıcı arayüzü öğelerini, metin alanlarını ve uygulamaları vurgulayan bir daire olarak görünerek kullanıcıların nereye tıklayacaklarını net bir şekilde belirtiyor. Trackpad’deki akıcı hareketler, uygulamalar arasında geçiş yapmayı, uygulama değiştiriciye erişmeyi ve Slide Over’da uygulamaları, Dock’u ve Denetim Merkezi’ni etkinleştirmeyi kolaylaştırıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz