Ana Sayfa Haberler Mac bilgisayarı kafamız ile kontrol ettik!

Mac bilgisayarı kafamız ile kontrol ettik!

0

Dün akşam yayınlanan yeni macOS güncellemesi ile beraber mac bilgisayarları kafa ile kontrol etme özelliği geldi. Peki bu özellik nasıl kullanılıyor, macOS’e gelen diğer yenilikler neler? Gelin yakından bakalım

mac bilgisayarları kullanmanın yeni yolu

Yeni gelen güncelleme sayesinde kafamız ile imleci yönetecebileceğiz. Peki bu nasıl olacak? Sizler için videomuzda anlattık!

Gelen diğer yenilikler neler?

Mac sahipleri artık Finder üzerinden iCloud Drive’a ulaşarak klasör paylaşımı gerçekleştirebiliyor. Tercihe göre paylaşılan klasörlere sadece belirli kişilerin erişmesi veya linke sahip olan herkesin erişim sağlaması mümkün.

iOS 13.3 ile iPhone modellerine gelen İletişim Sınırlama özelliği Mac’e geldi. Ebeveynler çocukların kimlerle iletişim kuracağını, kimler tarafından ulaşım sağlanabileceğini ve video klipler konusunda denetim sağlayabiliyor.

Uyumlu bilgisayarlarda Netflix HDR oynatma desteğini sunan güncelleme evrensel satın alma desteği sunuyor. Bu sayede bir uygulamayı bir kez satın alarak iPhone, iPod touch, iPad, Mac ve Apple TV ile kullanmak mümkün.

Dikkat çekici özelliklerden birisi ise kafa hareketlerine göre ekrandaki imleci hareket ettirmeyi sağlayan kafa kumandalı imleç tercihi. Erişebilirlik kategorisi altında kullanıma sunulan bu özellik şimdiden tartışma konusu oldu.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz