Ana Sayfa Haberler iPhone’un içerisinde ne kadar altın var?

iPhone’un içerisinde ne kadar altın var?

0

Altın değerli bir maden olmasına rağmen sunduğu iletkenlik ve farklı özellikler ile birçok sektörde kullanılıyor. Bu sektörlerden birisi de teknoloji sektörü ve neredeyse herkesin elinde olan akıllı telefonlarımızda da altın bulunuyor. Hal böyle olunca iPhone’un içerisindeki altın miktarı da merak edilen sorular arasında kendisine yer buluyor. Peki bir iPhone’un içerisinde ne kadar altın bulunuyor?

iPhone’umuzda ne kadar altın var?

Yapılan araştırmalarda iPhone’larda kullanılan altın miktarı oldukça küçük bir seviyede çıktı. Her iPhone 0.018 gram altına sahip ve bir iPhone’da altınlar kamera veya soketler gibi yerlerlerde kullanılıyor. 1 gram altının bile oldukça pahalı oldugunu düşünürsek bu rakam hiç küçümsenecek bir rakam değil.

Apple, bu rakam az veya çok olsun geri dönüşüme önem veren bir firma. Şu anda MacBook Air ve Apple Watch 5 serisi tamamen geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor. Dünyada milyonlarca bu cihazlardan olduğunu düşünürsek sayı hiç de küçümsenecek gibi değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz