Ana Sayfa Apple Apple, Türkiye’nin ne kadar evde kaldığını açıkladı

Apple, Türkiye’nin ne kadar evde kaldığını açıkladı

0

Corona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, birçok insan “Evde Kal” çağrısına uymaya çalışıyor. Bu kapsamda ülkemizde de büyük tedbirler alındığını görebilmek mümkün. Özellikle geçtiğimiz hafta sonu alınan sokağa çıkma yasağı kararı insanların hareketliliğini ciddi derecede azaltmış durumda. Apple, yayınladığı yeni bir internet sayfası ile tüm dünyadaki hareketlilik oranının ne kadar değiştiğini ortaya koydu. Apple hareketlilik sayfası içerisinde Türkiye’ye özel verileri görebilmek de mümkün.

Apple hareketlilik sayfası içerisinde Türkiye

Yayınlanan grafikte, hem yaya hem de araç trafiği oranlarının ülkemizde ne kadar bir düşüş yaşadığını görebilmek mümkün. Rakamlara bakıldığında, Türkiye genelinde dışarıdaki yaya trafiğinde yüzde 63, araç trafiğinde ise yüzde 56 düşüsü görebilmek mümkün. Dilerseniz buradaki ekrandan İstanbul’a özel verileri de görebilirsiniz. Peki Apple bu bilgileri nereden topluyor?

Apple bu bilgileri nasıl topladı?

Apple, yayınladığı sayfa içerisinde konu hakkında bir açıklamada yaptı. Gizlilik temel bir insan hakkıdır diyen Apple, gizliliğin temel değerlerinden birisi olduğunu vurguladı. Verilerin toplanması hakkında ise Bu veriler, belirli ülkelerdeki ve şehirlerdeki yol tarifleri için Apple Haritalar’a yapılan isteklerin sayısı hesaplanarak oluşturulur.” dedi. Ayrıca verilerin gerçek adınızla saklanmadığını da belirtti. Yani bir kişinin dışarı olup olmadığı Apple tarafından görülebiliyor ancak Apple o kişinin bilgilerini tutmuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz