Ana Sayfa Haberler iPhone satışları Çin’deki son durumu ortaya koydu

iPhone satışları Çin’deki son durumu ortaya koydu

0

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs Çin’den dünyaya yayılmış olsa da Çin aldığı ciddi önlemler ile kendi içerisindeki salgını durdurmaya oldukça yaklaştı. Gelen tüm haberler bir yana, bu durum iPhone satış rakamları raporlarına bakarak dahi anlaşılabiliyor.

iPhone satış rakamları Çin’in ne durumda olduğunu anlatıyor

Çin, Corona virüsün tüm dünyaya yayılma noktası olarak gündeme gelirken artık farklı bir şekilde gündeme geliyor. Tüm dünya virüsle savaşına devam ederken, Çin normal hayatına yavaş yavaş dönmeye başlıyor. Örnek vermek gerekirse tüm dünyadaki Apple Store’lar kapalı konumdayken Çin’de bulunan Apple Store’lar şu anda tamamıyla açık. Peki  bu durum iPhone satış rakamlarına nasıl yansımış durumda?

Apple karantina nedeniyle yüzde 60’lık bir düşüş yaşayarak Şubat ayında 500 binden az iPhone satış rakamı ile ayı kapatmıştı. Ancak, geçen ay Çin’de 2,5 milyon iPhone satışı gerçekleşti ve ülkedeki en kötü aylarından birinden sonra rekor kırılmış oldu.

Açık olan Apple Store’lar ve çoğu mağaza uzun zamandır iPhone almak isteyen ancak alamayan kullanıcılara hizmet veriyor. Çin, normal hayatına dönerken rakamlar daha artacak gibi duruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz