Ana Sayfa Apple MacBook’lar için Apple’dan batarya ömrü uzatan güncelleme

MacBook’lar için Apple’dan batarya ömrü uzatan güncelleme

0

Apple, piyasada satışa çıkardığı tüm cihazlarına satış sonrasındaki desteği ile diğer markaların önüne geçiyor. Yeni güncellemeler ile farklı cihazlara farklı yenilikler getiren Apple’ın bu güncellemelerinden birisi de yakın zamanda MacBook’a gelecek. macOS 10.15.5 güncellemesi ile kullanıcıların batarya ömrünü uzatmayı planlayan yeni bir özellik geliyor.

macOS 10.15.5 güncellemesi batarya ömrünü uzatacak!

Pil döngüsü Apple bilgisayarlarda önemli bir yere sahip. Bu döngü sayısı arttıkça kullanıcıların batarya ömrü orantılı olarak kısalıyor. Ancak bazı kullanıcılar bu durumun önüne geçmek için MacBook’larını devamlı olarak şarjda tutuyor. Oysa bu da batarya ömrüne zarar veren bir diğer detay olarak karşımıza çıkıyor.

2018 MacBook Air ve Mac mini

Yeni gelecek güncelleme ile bu sorun ortadan kaldırılacak. Güncelleme ile MacBook tam şarj edilmiş gibi dursa da aslında tam şarj yüzdesine ulaştırılmayacak. Bu da pil ömrünü dolaylı yoldan korumuş olacak.

Yeni özellik Thunderbolt 3 destekli tüm MacBook modellerinde kullanılabilecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz