Ana Sayfa Haberler iPhone’da kamera ayarları nasıl olmalı?

iPhone’da kamera ayarları nasıl olmalı?

0

Sihirli Elma olarak merak edilen konular hakkında video çekmeye devam ediyoruz. Bu videomuzda iPhone’da kamera ayarları nasıl olmalı soruna cevap buluyoruz.

iPhone’da kamera ayarları

Nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Akıllı telefonlardaki kamera sayısı ile beraber çektiğimiz fotoğrafların kalitesi de arttı. Daha fazla kamera ile daha etkileyici ve farklı şekillerde fotoğraflar çekebiliyoruz. Peki telefonlarımızdaki kamera ayarları nasıl olmalı? Aslında bakarsanız iPhone’da bulunan kamera ayarları diğer telefonlardaki kamera ayarları kadar karışık ve anlaşılmaz değil. Önemli gördüğümüz ve özellikle fotoğraf ve videoların formatı hakkında yapabileceğimiz ayarları iPhone’daki  Ayarlarkısmından Kamera Ayarları kısmına gelerek yapabiliyorsunuz. Burada fotoğraflarınızın çözünürlüğü hakkında ayarlar yapamasanız bile videoların çözünürlüğü ve kamera formatı hakkında seçim yapabilirsiniz. Yüksek Verimlilik seçeneği telefonun çektiği fotoğraf ve videoların formatını daha verimli bir hale getirebilse de diğer cihazlarda bu format sıkıntı yaratabiliyor. En Uyumlu formatını seçmek ise genel olarak çekilen fotoğraf ve videoların diğer cihazlarda daha sıkıntısız bir şekilde kullanılmasını sağlayabiliyor.

Video ayarlarından ise çözünürlük ayarını telefonu satın alır almaz yapmak oldukça önemli. Telefonunuzun depolama alanı eğer size yetmiyorsa, 4K video çekimi yapmak yerine Full HD video çekimi yapabilirsiniz. Yahut çektiğiniz videoların daha kaliteli ve akıcı olmasını isterseniz de 4K 60 fps seçeneğini seçebilirsiniz.

Bu ve daha fazla ayar hakkında sizlere videomuzda bahsettik. Eğer siz de kamera ayarları konusunda yardıma ihtiyaç duyarsanız videomuzu izleyebilir yahut Apple Destek‘ten yardım alabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz