Ana Sayfa Haberler Apple’ın uygun fiyatlı telefonu ne kadar dayanıklı?

Apple’ın uygun fiyatlı telefonu ne kadar dayanıklı?

0

Apple geçtiğimiz günlerde uzun zamandır beklenen yeni telefonu iPhone SE’yi karşımıza çıkardı. Uzun bir süre konuşulan ve hakkında oldukça fazla sızıntı gelen telefon, 15 Nisan tarihinde içerisinde Apple’ın en güçlü mobil işlemcisi Apple A13 Bionic ve iPhone 8 kasası ile beklendiği gibi tanıtıldı. Peki iPhone 8 kasasını kullanan iPhone SE ne kadar dayanıklı?

Apple neden iPhone 8 kasasını kullandı?

Apple, karşımıza uygun fiyatlı ancak Apple’a yakışır bir telefonu karşımıza çıkarmak istiyordu. Uygun fiyatlı olması beklenen telefon en güçlü ve en iyi özelliklere de sahip olmalıydı. Nitekim öyle de oldu ve iPhone SE iPhone 11 ile aynı işlemci ve ana kameraya sahip bir şekilde tanıtıldı. iPhone 8 kasasını kullanan telefon için yeni bir tasarım araştırılması yapılmadı. Yahut üretim bantlarının değişmesi gibi en ince ayrıntılara kadar birçok masraftan Apple kurtulmuş oldu. YouTube üzerinde JerryRigEverything olarak da bilinen bir kanal, telefonlara yaptığı dayanıklılık testleri ile biliniyor. Bu kanalın son testi ise iPhone SE üzerinde oldu. JerryRigEverything, iPhone SE’yi dayanıklılık testinden geçirdi.

iPhone 8 ile aynı tasarımı ve parçaları kullanmasından dolayı iPhone SE’nin iPhone 8 ile aynı test sonuçlarını aldığına şaşırmamak gerek. iPhone SE, dayanıklılık konusunda ekran çizilmesine karşı 6. seviyeye kadar dayanabiliyor. Bu seviyenin  ardından ise ekran yavaş yavaş çizilmeye başlıyor ve çizilme giderek artıyor. Sonraki test ise arka kamera çizilme testi ve iPhone SE’nin arka kamerası 7. seviyeden itibaren çizilmeye başlıyor. Yapılan testlerden bir tanesi de oldukça meşhur bir test haline gelen bükülme testi. iPhone SE bu testten başarılı bir şekilde geçerek normal bir telefondan daha dayanıklı olduğunu bizlere gösteriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz