Ana Sayfa Haberler Akıllı telefon satışları hakkında son tahminler!

Akıllı telefon satışları hakkında son tahminler!

0
Kırmızı iPhone XS ve iPhone XS Max

Covid-19 salgını dünyada birçok düzeni değiştirmeye devam ederken, ekonomilerde kötü etkilenmeye devam ediyor. İnsanların maddi olarak zorlanması, fabrikaların kapanması gibi birçok sebep de akıllı telefon satışlarını etkiliyor. Gelen son tahminlere akıllı telefon satışları tüm dünyayı etkileyen pandemiden etkilendi.

Akıllı telefon satışları giderek kötüleşiyor mu?

Tüm dünya kötü günler geçirirken, birçok düzen bozuldu. İnsanlar evlerinden çıkmamak zorunda kaldı, fabrikalar kapandı veya mağazalar süresiz olarak kepenk kapattılar. TrendForce, bu durum üzerinden akıllı telefonlar hakkında raporlar yayınlamaya devam ediyor. Yapılan son tahminlere göre akıllı telefon satışları ilk çeyrekte yüzde 10, ikinci çeyrekte ise yüzde 16 düşecek. Rakamlar oldukça ciddi ancak bazı iyimser tahminler de var.

Raporda verilen rakamlar arasında 2020 yılında akıllı telefon satışı hakkında tahminler de var. Bu rakamlara göre 2020 yılında genel olarak akıllı telefon satışlarında yüzde 11.3 oranında bir düşüş bekleniyor. Bu da, tahminlerin iyimser olarak devam edeceğini bizlere gösteriyor. Tahmin edilken rakamlar gerçekleşirse, yılı tamamlamadan akıllı telefon satışları artacak.

Covid-19 ülkemiz dahil birçok yerde insanları sıkıntılı durumlara sokmaya devam etse de, iyileşme süreci uzak değil. iPhone üretimini gerçekleştiren Foxconn gibi önemli fabrikalar, Şubat ayından itibaren üretime geçtiler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz